1946 giresun doğumlu asker. diyarbakır jandarma bölge komutanı. 1965 yılında kara harp okulundan mezun olarakjandarma asteğmen rütbesi ile orduya katılan bahtiyar aydın sırasıyla, van, bitlis, yalova, istanbul ve samandağ da jandarma birliklerinde bölük komutanı olarak görev yaptı. 30 ağustos 1991 tarihinde tuğgeneralliğe terfi etti.

1993 yılında jandarma bölge komutanı olarak atanan aydın, burada halka karşı olan yumuşak tutumu, kanunsuz işlere ve yolsuzluklara ayrıca işkenceye müsaade etmeyen biri olarak tanındı. tabi bu arada bir çok kişinin de kuyruğuna basıp kendi eliyle infazını imzalamış oldu.

22 ekim 1993 tarihinde lice asayiş bölük komutanlığı binası önünde silahlı suikast sonucu öldü. genelkurmay suiastin pkk tarafından gerçekleştirildiğini duyursa da işin içinde jitemin olduğu yıllar sonra ergenekon soruşturmaları esnasında gizli tanık olarak ifade veren biri tarafından ortaya çıkarılmıştır. gizli tanık bahtıyar aydın'ı başka bir rütbeli askerin vurduğunu söylemiştir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bahtiyar aydın, twitterda(x) "sakalar iskitler(gizlenen eski anadolu halkı)" hesabıyla bilinen ve özellikle iskitler hakkında yazdığı sakalar/iskitler - gizlenen kök atalarımız adlı kitabıyla ünlü bir yazardır. bahtiyar aydın'ın asıl araştırma alanı aslında eskiçağ tarihidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel araştırmacı yazar ve eskiçağ tarihi uzmanı bahtiyar aydın
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
giresun teyyaredüzü mahallesinde bir cadde ismi.
devamını gör...
internette yaydığı zehirli fikirlerle tanıdığımız yazar. birçok trol hesabı var ve bot basarak şu fikirleri yayıyor:

osmanlı türk düşmanıydı
bizim atalarımız hunlar değil, iskitlerdi

evet, eğer fetullah gülenle bir dostluğunuz varsa bunlar kulağa gerçekçi gelebilir. birçok kişi bu haysiyetsiz ve türevlerinin zehirli fikirlerinden etkilendi. hala binlerce insan, bu adamın osmanlı hakkında aktardığı safsataları gerçek sanıyor.

oysa osmanlı'nın iyi bir türk örneği olmadığı yalanı, fetullahçı terör örgütü tarafından atatürkçüleri provoke etmek için internete sızdırılmış bir yalandı. öte yandan fetullahçılar, atatürk'ün ingiliz ajanı olduğu vb. iftiraları atarak merkez sağ kesimi kışkırtıyordu. buradaki tek maksat, türk milletini ayrıştırmak ve kendi öz değerlerine düşman etmektir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bahtiyar aydın" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim