bunu daha 2 gün önce öğrendim. bildiğin içlerinden bizim gibi düşünemiyorlar veya kendi kendilerine konuşamıyorlar bir şeyi gerçekten düşünmeleri için söylemeleri lazım. bir çoğu bundan haberdar olmadığı için de normal olanın bu olduğunu düşünerekten yaşamaya devam ediyor.

merak edenler için: evrimagaci.org/herkes-bir-i...
devamını gör...
cok yazik dedigim durum. ic sesim benim herseyim sanirim. dedikodu yapiyoruz, agliyoruz, kufur ediyoruz, hayal kuruyoruz neler neler.. egleniyoruz yahu. yazik..
devamını gör...
hayret içinde okuduğum makale. asla susmayan bir iç sese sahip bir birey ve kendi yakın çevresinde çokça sorgulama yapan biri olarak yeni bir öğrenme yaşamamı sağladı. öyküsü de yazılır bunun 'içimdeki ses sustu!'



"konuyla ilgili en büyük problem, başka insanların neyi, nasıl deneyimlediklerini kesin olarak bilemiyor ve ölçemiyor olmamızdır. buna saf iç deneyimler adını vermekteyiz ve bu, burada değindiğimiz gibi renklerin herkesçe aynı görülüp görülmediği konusunda karşımıza çıkan kualia kavramı ile yakından ilişkili bir konudur. bunu ölçmek için başvurabildiğimiz tek yöntem deney katılımcılarına güvenmek ve bir miktar fmrı çalışmalarından faydalanmaktır."
devamını gör...
iç sesimiz içimize kaçtı çünkü. o bile konuşamıyor artık.
devamını gör...
öğrendiğim kadarıyla nadir bir durummuş. kafamın içinde kendimin veya bir başkasının sesini duyamıyorum. gerçi konuyu konuştuğum kişiler "olmaması daha iyi, susmuyor/ bazen uyutmuyor" tarzı şeyler söyledi ama bilemiyorum artık.
devamını gör...
lütuftur.

susmuyor.
devamını gör...
bu konuda nar gibiyim. çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane. susmuyorlar
devamını gör...
iç kulaklara bi baktır reis benden söylemesi.
devamını gör...
olabiliyor muymuş böyle. yani nasıl oluyor, düşünceleriniz nasıl akıyor? hiç olmadı yüksek sesle söyleyemeceğiniz bir şeyi içinizden hiç bağırmıyor musunuz?
devamını gör...
keşke ben olsam
garip garip şeyler söylüyo bazen bi uysam ona ohoooo.
devamını gör...
ben mimik ve jestlerle sesli olarak kendimle muhabbet ediyorum.
bunlar iç ses diyor.

ses o kadar yüksek ki bazen dışarı çıkıyor hehe.
devamını gör...
mümkün olmayan durum. herkesin bir iç sesi vardır ama siz onu o kadar görmezden gelmişsinizdir ki artık bağırsa bile sesi çıkmaz. dilsiz olmuştur.
devamını gör...
bazen keşke dediğim durum. kafanın içinde aynı anda binlerce düşünce ve sesle yaşamak bazen çok yorucu.
devamını gör...
yakın arkadaşlarımdan birinin sahip olduğu durum. düşündükleri gibi konuşur, oldukları gibi görünürler. bazen çok tatlı ve samimidir. ama bazen de başa bela açar. ee iç ses diye bir filtre yok sonuçta. allah kendisine kolaylık versin.
devamını gör...
benim iç sesime münevver ismini koymam.. bir insanın nasıl zor durumlarda kendisine yardımcı olan bir sesi olmaz ki. bence herkeste olmalı
devamını gör...
çok ilginç ancak tamamen olmamasının nadir olduğunu düşündüğüm durum. bence insanlar iç sesi farklı derecelerde kullanıyorlar. kaynak metinde de şöyle diyor:

“insanların düşünme biçimlerini genel hatlarıyla 3'e ayırmak mümkündür:
sözlü düşünürler: düşüncelerini zihinlerinde cümleler halinde ifade eden ve fikirleri cümlelerle imgeleyen kişiler.
örüntülü düşünürler: bu kişiler, olay ve olgular arasındaki ilişkiler ve hareketler yoluyla düşünürler. bunu "hareketli düşünme" şeklinde tanımlamak mümkündür.
görsel düşünürler: bu kişiler fotoğraflar ve hareketli görseller şeklinde düşünürler; cisimleri o şekilde hayal ederler.
insanların büyük bir kısmı, bu 3 farklı türün bir karışımıdır; yani sadece bir şekilde düşünmezler. ancak bazı insanlarda sözlü düşünme yeteneği ya hiç yoktur veya diğerleri tarafından fazlasıyla baskılanmış haldedir.”


ben bir metni hızla tararken iç sesimin susmuş olduğunu fark ediyorum. okurken iç sesinizi susturmayı deneyin. sadece kelimeleri görüp geçin. daha hızlı okunuyor. herhangi bir bilgiyi öğrenirken de kafamda şemalar çizerim, cümlelerle düşünmem.
devamını gör...
isim koyanlar mı kötü bir arkadaşmış gibi davrananlar mı ararsın soru şu sayın normal sözlük yazarları iç sesimiz dediğimiz şeyin farkındaysak o biz miyiz? yoksa onun farkında olan başka bir benliğimiz mi var? biz kimiz abi? kaç kişiyiz?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bazı insanların iç sesinin olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim