kendine sıra anca gelmiş,
30'lu yaşlarda 3 çocuk annesi kadının, kendi arabasıyla cesaretini toplayıp çıktığı yolda, yavaşlığından ötürü hakarete uğraması, tüm gününün mahvolmasına sebep olur, cesaretini kırar.
araç pratiği yollarda olur, yollardaki yenilere karşı sabırlı olalım, tahammül göstererelim. *
devamını gör...
yukarıdaki örnekte de olduğu gibi en çok trafikte rastlanan bu durum sosyal hayatın her köşesinde karşımıza çıkar, özellikle de ülkemizde. tamamıyla empati yoksunluğu ve düşünme yetisini kullanmama ile alakalı olduğunu düşünüyorum. gerçi ülke nüfusunun yüzde kaçı empati kelimesinin sözlük anlamını biliyor ki bir de faaliyete geçirsin!
devamını gör...
yaşamın içinde çokça bulunurlar. artık genel huyumudur, yoksa yaşadıkça mı bu hale gelmiştir bilinmez. fakat unutmaması gereken bir şey var; o ne yaşıyorsa, herkes yaşadı. herkes tahammülsüz olursa, 3. dünya savaşı çıkar. unutmaması gereken şey; bu dünyada tek başına yaşamadığı.
devamını gör...
en çok bankamatik sırasında başıma geldiğinde deliriyorum. yeri geliyor 10-15 kişiyi beklediğim olur. kimseyi tedirgin etmem. en fazla işlem yaparken zorlandığını gördüğümde yardım teklif ederim ama insanlar aşırı sabırsız daha kartı atm'ye bile koymadan oflayıp puflayanları duyuyorum. dönüp tokatlayıp işlemime devam edesim geliyor. bir seferinde hızlıca işlemimi yaptım, paramı bekliyorum bankamatik de yavaş ama yapabileceğim hiçbir şey yok. beklemek zorundayım. arkadan bir ses duydum "beceremiyorsan bırak bizi bekletme" diye ve en fazla 2 dakika falan beklemiştim. o gün katil olmadıysam bir daha olmam sanırım.
devamını gör...
bankamatikte önümdekiyle kavga etmişliğim, trafikte elimde beyzbol sopasıyla arabadan inmişliğim, cafelerde terbiyesiz garsonlarla kavga etmişliğim çoktur. hepsi de tahammülsüzlükten değil yapılan saygısızlıklardan ötürüydü. benim de saygısızlığa tahammülüm yok işte.

ama tahammülsüzlüğün her türlüsü kötüdür efenim. sabırlı, tahammüllü, hoşgörülü olmak gerekir.
devamını gör...
ruh halinize göre anlık bir patlama olarak ortaya çıkar kendileri.

hergün normal gelen, saygı duyduğunuz yada öyle kabul ettiğiniz bir çok şeye gün gelir,an gelir delirebilirsiniz. ( çevrenizdeki, işyerinizdeki, trafikte ki hatta hiç tanımadığınız izlediğiniz, okuduğunuz, gördüğünüz insanlara )
kısa bir süre sonrasında geçer rutine geri dönersiniz.

burda önemli olan karşınızdakinin kalbini kırmamak ve kendinizi çok kahretmemektir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir anlık tahammülsüzlük" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim