belli olsaydı da tahammül edemezdik. ne zaman öleceğini bilsen yerinde durabilir miydin?

mutluolmayibilenbiri ukdesi.
devamını gör...
"belirsizliğe tahammülsüzlük, belirsiz olay ve durumlara karşı duygusal, bilişsel ve davranışsal olumsuz tepki verme yatkınlığı olarak tanımlanır."
yaşım ilerledikçe belirsizliğin beni ne kadar rahatsız ettiğini anlıyorum. kaygılı, endişeli biri de değilim üstelik. derdim sadece benim için önemli konularda, hem kısa hem de uzun süreli belirsizliklerle. şöyle bi 5 yıl sonraya gitsem direkt, belki rahatlarım.

edit: "belirsizliğe tahammülsüzlük" olan başlık adı değiştirilmiş. belirsizliğe tahammülsüzlük, üzerine araştırmalar yapılan bir kavram. yani doğrusu o.
devamını gör...
belirsizliğin bilgeliği denen bir şey vardır. belirsizlik aslında olması gerekendir, yazın bunu kenara. bizi asıl sıkan şey, belirsizliği yanlış anlamak ve belirsizliğin bilgeliğine karşı namüsait olmaktır..
devamını gör...
bence belirsizlik sadece iliskiler konusunda tahammul edilemeyecek bir seydir. yoksa hayatin geri kalaninda zaten her seyi bilmek istemez kimse. ki bilemezde
devamını gör...
biraz da kontrolcülük tüketir insanı.
devamını gör...
ortada bir belirsizlik varsa bu çoğu zaman kişinin kendisi ile ilgilidir. olaylar, insanlar, istekler vb olgular üzerinde bulunan seçim ve tercihten ötürü yaşanması muhtemel.
devamını gör...
hayatta gelemediğim, koşarak uzaklaştığım durum.
devamını gör...
belirsizliğin her zaman canımızı sıkmasının sebebi bence her zaman bilmek her zaman başarmak veya her zaman öğrenmek istiyor oluşumuzdan kaynaklanıyor. ilgi duyduğumuz, ilk defa gördüğümüz veya uzun zamandır önümüzde olan şeylere karşı bilgi gereksinimi çekiyor olmamızdan dolayı belirsiz olan şeyler hisler, düşünceler, davranışlar veya adına her ne derseniz deyin olursa olsun canımızı sıkıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"belirsizliğe karşı olan tahammülsüzlük" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim