tekin şener in, denemelerde oluşan kitabı. şehrin ruhuna naifce dokunuşların kitabı ayrıca...

fazla söze ne hacet? birinci çoğul şehir'in birbirinden güzel metinlerini okuyup bitirdiğimizde ne oldu derseniz; söz sık sık insana geldi, zamana değdi, hafızayı yokladı, mekanda gezindi. şehir dediğimiz kul yapısı nesne de zaten insandan, zamandan, hafızadan ve mekandan ibaret değil midir?

tekin şener; bir şehri görememenin veya içinde şu veya bu şekilde bulunduğumuz şehrin ruhuna dokunamamanın, onunla rabıta kuramamanın sebeplerine varıncaya kadar pek çok noktaya temas ediyor bu denemelerinde."

şehre ve çağrışımlarına dair, şehir ile zaman-mekan ve insana ait tüm kavramların çok boyutlu ve oldukça renkli olarak ele alındığı, dile geldiği ve gönüle yükseldiği metinleri siz de tadına vararak okumak isterseniz buyrunuz…


şehir şahsiyetimizi var etmez ama oluşumuna nezaret eder. mütevazı destanımızın sahnesi, biricik hikâyemizin satır araları, meselelerimizin tanığı şehirlerimiz… onların yerleşikliğinde ve akışında kendimizi bulur, kaybeder, tekrar buluruz.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"birinci çoğul şehir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim