black mirror dizisinin 1.sezon 1.bölümü.

uzun zamandır bu diziyle ilgili geniş bir tabım yapmak istemiştim. beni başlangıcından sonuna kadar etkilemiş bir diziydi. her bölümün yönetmeninin farklı, konusunun farklı olması da izlenilirliğini arttırıyor. bu vesileyle tek tek her bölüm ile ilgili kısa tanım gireceğim. bunu tek başlık altında yapmak istemedim; çünkü her bölüm birbirinden bağımsız ve tek başlığa sığdırmaya çalışmak haksızlık olur kanaatindeyim.

bölümün konusu kısaca şöyle: kraliyet ailesinden bir prenses kaçırılır ve kaçıran kişinin onu serbest bırakması için tek şartı vardır: birleşik krallık başbakanının canlı yayında bir domuzla ilişkiye girmesi.

başbakan tabi bunu başta reddediyor; ailesi var çünkü, itibarı var. ama işin ucunda bir prensesin hayatı da söz konusu ve bu konuda yoğun bir baskı altında. iki ucu şeyli değnek yani.


bölümün sonunda, başbakan ilişkiye girmeden prenses salıverilmişti aslında. ama onu kimse farkedemedi, çünkü sokaklar boştu; tüm halk canlı yayında başbakanı izlemek için ekran başındaydı. ana fikri ise insanların teknolojiye bağlılığının etrafını görmeye nasıl engel olduğuydu.


dizinin ilk bölümünü izledikten sonra önyargı oluşmasın; her bölüm farklı konu etrafında dönüyor ve ana fikir hep teknoloji.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"black mirror the national anthem" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim