insanlaradan uzaklaşmaya, tek başına kalıp kafa dinlemeye ihtiyacın olduğu için gidersin.
bazen de yalnız kalmak istememene rağmen gidersin...

düşürürsün, çoğu zaman hüzünlenir, taa uzaklara dalar, kendinle hesaplaşırsın...
devamını gör...
genelde denize karşı yapılan eylemdir,yanına birinin oturmasıyla mecburen son bulur.
devamını gör...
midemi üşütmeme sebebiyet vermiş, bir günde onlarca defa kusmama sebebiyet vermiş olan soğuk algınlığına sebebiyet vermiş eylem, aktivite.
apandistim patladı sanmıştı hatta doktor efendiler, öyle de ağırdı durumum.

kış aylarında yapılmamalıdır, hele de malum bank sahildeyse.
devamını gör...
hiç yapamadığım eylem. evde saatlerce uzanabilirim, oturabilirim ama bir bankta saatlerce oturamam.

neden bilmiyorum.
devamını gör...
kulaklık ve kitabın yanındaysa dünyanın en mutlu insanı olabilirsin.düşüncelerle yüzleşmek için ideal.
devamını gör...
kulağımda kulaklık kim bilir ne düşünüyorum uzun süredir yapamaz oldum.
devamını gör...
beyni resetlemek gibi bir şeydir.kimseye bağlı kalmadan sadece kendi düşüncelerinle rahatlamak istersin. bölünmeden,sorgulanmadan sade ve sadece kendinle.. çoğu zaman bu boşluk duygusu insana garip bir huzur verir.
devamını gör...
banka, taşa boş bulduğum yerlere oturup yolları ve insanları seyrederim. bilmiyorum anlamsız bir hareket belki de. ama insanların hareketleri, geçmiş ve gelecekleri çok ilgimi çekiyor.

onları hayal ediyorum. kimler, ne yapar ne ederler düşünüyorum. yabancı bir plaka gördüğüm de hangi yöne gidiyorsa ona göre tahmin yapıyorum. 35 plaka gördüğüm de haa diyorum bergamaya gidiyorlar, 34 görüyorum bazen herhalde akhisardan otobana bağlanacak diyorum.

yorgun yüzler, mutlu sıfatlar, korkan çocuklar görüyorum. madenden dönen işçinin emeğini hissediyorum. kömüt kokan bedenini kapkara gözlerini uzaktan uzağa hissediyorum mesela. tartışan çiftler geçiyor bazen, yanımdan geçerken susuyorlar.sonra canhıraş kavga ediyolar.

yaşlı insanlar geçiyor kimi zaman. selamı en çok onlar verirler.camiden çıkanları denk gelir bazen, bazense torunundan, eşten dosttan dönenler. camiden dönenler sakin görünür, torunundan dönenler metrelerce öteden anlaşılır, sırıtır yüzleri. her çocuğa kendi torunu gibi sevgiyle bakarlar.

yoksul insanlar geçer çoğu zaman. yaşadığım yer çok paraların döndüğü az paraların paylaşıldığı bir yer.dükkanların önünden geçerken ki mahcubiyetlerini hissederim. çocuklarının içindeki özlem çoğu zaman gözlerinden hissedilir.

işte böyle bir iştir bankta boş boş oturmak.
kimi zaman çevreyle harman olur kimi zaman kendinize dalarsınız. ama çoğu zaman ruhunuzu rahatlatır.
devamını gör...
yaz aylarında saatlerce yaptığım aşırı kafa dinlemelik aktivite. gerçi bazen kendi kendime kavga ettiğim de oluyor ama olsun yine de güzel bir şey.
devamını gör...
sağlam popo isteyen aktivitedir,ben yarım saat zor dayanırım rahatsız eder millet saatlerce oturuyormuş,kaba et bölgesindeki sinirleri mi aldırdınız ne yaptınız?
devamını gör...
> biriyle dertleşmek
devamını gör...
sevmem sıkılırım. ne de meraklı millet var bohem yaratıp bir de üstüne şişirip onu yaşamaya.

o bahsettiğin kaybedenler kulübü filminin bir sahnesiydi.
devamını gör...
dükkana müşteri beklemek. alıcı piyasasına hayat vermek amacıyla duruşunu sergilemek. aramak, istemek, şansını denemek.
devamını gör...
insanı ister istemez hüzne boğar. bir bakarsın aklından geçen nağmeleri artık mırıldanmaya başlamışsındır. biraz daha sonra 'ulan olsa idi ne kadar güzel olurdu' dediklerin geçer aklından. sonrası 'olmadı işte...' derken sesin yükselmeye başlar. bu yükseliş aklından geçenleri susturma isteğidir aslında.
devamını gör...
bazen düşünmenizi kolaylaştırıyor, herkesin deşarjı farklı işte.
devamını gör...
o bankta kafa patlatılan şeylerin bir sene sonra umurda olunmaması gülümsetir
devamını gör...
bazen insanın en çok ihtiyacı olan şeydir. o bankta oturup neler olduğunu, nasıl olduğunu, daha sonra neler olacağını düşünmesi gerekir bazen insanın. bunu yaptıktan sonra rahatlamış hisseder belki insan.
devamını gör...
zihninin sana doğru soruyu sorduğu an ve o bankta uzaklara daldığın an. bursa saat kulesinde şehir manzaralı banklarda çok kişi aydınlanma yaşamıştır sanırım.
devamını gör...
o bank deniz kenarındaysa daha da güzel olan eylemdir. nedense ilk aklıma gelen "acaba şu an denizin diğer ucunda benim gibi oturmuş denizi seyreden biri var mı?" olur. nasıl biri olduğunu, nasıl bir hayatı olduğunu merak ederim. belki de orada bırakın denizi seyreden biri, bank bile yoktur. olsun, bu küçük tahminleri severim. hem böyle anlarda kendi hayatım üzerine düşünmeyi anlamsız bulurum. huzurlu olduğum bir yerde ruhumun sıkılmasından korktuğumdandır belki.
devamını gör...
kendi kendini dinlemek içindekilerle yüzleşmek dışındakileri tartmak .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"boş bir bankta saatlerce oturmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim