robert briffault tarafından ortaya koyulmuş bir kanundur. kendisi sosyal antropolog’dur.

kadın ve erkek üzerine gözlemleri ve düşünceleri ile ortaya koyduğu bu kanun ise;
bir iletişimin ve ilişkinin başlaması adına kadının önemli roller oynadığını belirtmiştir. kadın eğer isterse o ilişkiye başlanabileceğini ve erkeklerin etkisiz eleman olarak kaldıklarını söylemiştir. kadın bu ilişki içerisinde herhangi bir yarar sağlamayacaksa ya da kazanç sağlamak gibi bir durumu yoksa bu ilişkiyi başlatmama kararı alabilir. her şeyin aslında kadına bağlı olduğunu belirtmektedir.

-kendi düşüncem ise iki taraf birbirleriyle bir bağ kurmak istedikleri sürece seçici ve baskın bir etken olmadığıdır. bu tarz oyunlarla ancak güven sarsılması ve karşı tarafı gereğinden fazla baskılamak anlamına gelir. ikili ilişkilerde karşılıklı kararlar alınıp, manipülasyon yapılmamasıdır.
devamını gör...
kısmen katıldığım kanundur. özellikle hayvanlar aleminde seçici olan, üremek için eşini seçen taraf, dişi taraftır. dişi, şaşaalı, kuvvetli, becerikli gördüğü; gen aktarımının kusursuz olacağına inandığı erille çiftleşir.
devamını gör...
e bunu kime sorsan söyler. kadın seçer daima. prifisör olmaya gerek yok. (bkz: boş bakkalın tarttığı şey)
devamını gör...
fransız yazar ve cerrah olan robert briffault tarafından ortaya atılan kavram.


briffalt kanunu'na göre bir kadın ile erkek arasında herhangi bir ilişki olup olmayacağına kadın karar verir. eğer kadın bu ilişkiden ya da birliktelikten bir kazanç elde etmeyecek ise, bu birliktelik gerçekleşmez diyor.

buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"briffault kanunu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim