kulağımızın , orta kulak bölümünde bulunur. vücudumuzun en küçük kemikleridir . işitme rolleri vardır.
devamını gör...
gez göz arpacık olarakta ifade edilmez. edilmemelidir.
devamını gör...
malleus, incus, stapes.
malleus ve inkus 1. faringeal arkus kökenli, stapes 2. faringeal arkus kökenli kulak kemikçikleridir.
devamını gör...
orta kulakta bulunan kemikçik zincirinde bulunan kemiklerin kulak zarından* iç kulağa kadar ki sırasıyla adlarıdır. yalnız tıpta kullanılan şekli malleus, incus ve stapes şeklindedir.

bu kemikçik zincirinin halk ağzıyla kullanılan şekliyle "kireçlenmesi" sonucunda iletim tip bir işitme kaybı oluşur ve testlerdeki sonuçların yanı sıra en belirgin semptomlarından biri kişinin kısık sesli konuşmasıdır. kemikçiklerde meydana gelen fiksasyon ile orta kulakta oklüzyon etkisi oluşur ve kişi kendi sesini daha yüksek şiddette duyar. bu nedenle daha kısık konuşurlar. hadi yine iyisiniz bu bilgi pek yazmaz.*
devamını gör...
(bkz: kemik)
devamını gör...
malleus -çekiç- kulak kemikçiklerinin en büyüğüdür. kulak zarına yapışıktır ve titreşimleri zardan incus'a -örs- iletir.
incus da ses titreşimlerini stapes'e -üzengi- iletir. stapes üzerinde eskiden mercimek kemiği olarak isimlendirilen processus lenticularis çıkıntısı yer alır.
stapes at eyerinde ayakların konduğu yerlere benzeyen ve ses titreşimlerini iç kulağa ileten kemiktir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çekiç örs üzengi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim