başlık altında bazı dallamalar türeyip cemaatlere bu olaylar üzerinden bok atmayalım gibi şeyler demiş.
gerçekten hayret doğrusu.
yaşadığınız ütopyanın adresini istiyorum.
mecburi olarak barındığın bir ortamda türlü baskılara maruz kalıp, psikolojiyi kırıp intihar ediyorsun ve düşünsene sen öldükten sonra bu ortamı hala savunabilen insanlar oluyor. korkunç gerçekten. bu insanların ölümü gözlerinde bir hiç.

benim ablamda mecburiyetten cemaat yurdunda kalmıştı. ağlıyordu hergün telefonda. yok sohbetler, zorla çektirilen zikirler ki bu zikirlerde de ayılıp bayılmalar mı dersin, türlü şaklabanlıklae yok peygamberi gördüm bilmem ne, efendime söyleyeyim zorla namaz kıldırmalar, kitap dayatmalar. beyin yıkama, dine zorlama adını türlü sapıklıklar.

yahu cinsiniz bok sizin cinsiniz bok!
insan mı dayanır lan sizin bu tiyatronuza? yaratıklar!
devamını gör...
hangi cemaat yurdunda kalıyor araştırmadım ama. cemaat yurdunda 2 sene boyunca aile baskısıyla kalan biri olarak söylüyorum. öyle bir dini baskı oluyordu ki size anlatamam. hala ordan birkaç tane arkadaşımla konuşuyorum. ve psikolojik olarak 6 sene geçmesine rağmen iyi değiller. ben o yurttan sinir krizi geçirmeseydim alınmayacaktım.

bu intihar ilk değil sonda asla olmayacak. türkiye de üremeyi bir halt sanan aileler çocuklarının hayatını bu şekilde karartıyorlar. ve eminim ki hala mağdur ayağına yatacak kadar yüzsüzler. bu baskı sistematik bir şekilde intihara sürüklüyor. kaybolan gencecik bir çocuk, geride kalan pişman olmasını umduğum bir aile.
devamını gör...
sözlükte bayağı bir cemaat fanı olduğunu anlamamızı sağlayan olay.

la bu cemaatler tamamen fakirlerin caresizliklerinden faydalanma ve inançlı saf insanların duygularını sömürme üzerine kurulmuş yapılar. buralara bile isteye giden ya saftır* yada menfaat peşinde koşan biridir. bir de cemaatlere bok atmayın falan demişler. adamlar bok içinde yüzüyor zaten, bizim atmamıza gerek yok.
ben goygoycuyum yahu. insana zorla ciddi entry yazdırıyorsunuz. cık cık. neyse, arkadaşlar maklube hazır diyor. gidem de az kaşıklayam bari. sinirlenince içim ezildi.
devamını gör...
#1673906 gelmiş cemaat sever, tel gözlük, beyaz çorap, ince bıyık, mıymıy ses, maklube kokan, fikrini satmışlar cemaat savunmaya başlamış.
aldığınız nefes ziyan.
yazdıklarına bakılırsa din adı altında kitapsızlık yapan bunları salladıran, başbuğ atatürk'e örtülü olarak kin kusuyor. yüz metre öteden belli olan tipler bunlar işte.

neyse konuya gelirsek;

enes kara, henüz 20 yaşında, tıp fakültesi 2.sınıf öğrencisiydi. bugün intihar ederek yaşamına son verdi.

zorunlu olarak cemaat yurdunda kaldığını ve hayattan nasıl koparıldığını tek tek anlatıyor: "yaşama sevincimi kaybettim.”

risale-i nur denilen kürtçü, 'radyoyu çalıştıran meleklerdir' diyen türk düşmanı mezarsız iblis delinin saçmalıkları ile çocukların beyninin yıkandığı cemaat evleri yıkılmalıdır.

çocuklara zorla din adı altında baskı ile eziyet eden bu şer yuvaları ve onlara hizmet eden imansız p*çler yok edilmelidir.

bir çift sözümüz de bu gencecik yaşta solan evladın ailesine ve laftan anlamaz beyinsizce bu çocukları o yurtlara gönderen örümcek kafalı diğer ailelere;

sizde evlat sevgisi olsa çocuğunuza sahip çıkardınız.
siz evlatlarınızı değil tapındığınız imansız sözde şeyhlerin kulusunuz.
sizin ta aile gibi şerefinizi......

sizin allah belanızı versin.

sonra küfür yasak!
başka nasıl anlatsak!
devamını gör...
türkiye'nin gelecekleri bu sığ kafalı gericilerin yurtlarında baskı görüyorsa bu ülke kendi ayağına kurşun sıkıyor demektir. bu çöl fareleri eskiden gıkını çıkaramazdı asker ve medya bu çöl farelerine hadlerini bildirirdi şimdi ise malum iktidar yüzünden palazlandilar ve darbe yapabilecek güçteler nitekim içlerinden birisi darbe yapmaya kalkıştı diğerlerinin de fetöden farkı yok emin olun.

şunu net anlamak lazım ki irtica pkk'dan çok daha büyük bir tehlikedir.
devamını gör...
alçaksınız, ikiyüzlüsünüz, katilsiniz.
devamını gör...
#1674100

aynen kardeş. mesela şeriat gereği hakim, doktor, savcı, polis, asker olmaması gerekirken inat edip zorla bunları olan türbanlı bacılarımız var. yabancı erkeklerle başında erkeği olmadan başka ortamlarda bulunuyorlar, el sıkışıyorlar, göz göze geliyorlar bilmem ne. bu kamuya açılma isteği neden? müslüman olup da laik/dinsiz devletin memuru olmak için bu heves neden?

tipik kaşıyıcı provokatör nevalesi işte. yalnız vakti gelince öyle bir kaşıyacaklar ki...
devamını gör...
hayatının baharında yaşamaktan vazgeçmiş bir çocuğun iç yakan intiharıdır.
ucu anca kendine dokununca desteklediklerine düşman olanların, meydanlarda aslan kesilenlerin umrunda bile değildir.
hele o 2 km'den tipi belli olanlara göre ise mevzu bu gariban çocukta.
o zaman iki alıntı yapalım da biraz bilgimiz pekişsin değil mi.


maûn suresi - 4-7 . ayetler:
﴾4﴿ vay haline o namaz kılanların ki,
﴾5﴿ onlar namazlarının özünden uzaktırlar.
﴾6﴿ onlar halka gösteriş yaparlar.
﴾7﴿ hayra da engel olurlar.

tevbe suresi 31. ayet:
onlar, allah'ı bırakıp (allah’ın velisi ve şefaatçisi zannettikleri) bilginlerini ve rahiplerini rabler (ilahlar) edindiler ve meryem oğlu mesih'i de (ilahlaştırıp küfre düştüler). oysa onlar, tek olan bir ilah'a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. o'ndan başka ilah yoktur. o, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir.


bunlar kuran-ı kerim ayetleridir bademler.
dinimi bana veya başkasına masal gibi anlatmayın.
dingilliğin alemi yok.
devamını gör...
gına geldi artık suçlusu biziz edebiyatından kimi aileyi sorumlu tutmuş ,kimi sistemi. hayır arkadaşlar kusura bakmayın kimse sorumlu değil. ölümü tercih etmiş bir arkadaş. tıp kazanınca parlak zeka olunmuyor. zeka dediğiniz şeyin düzeyini girdiğiniz sınavlar belirlemiyor. çok çalışırsan her bölümü kazanırsın. bu ayrı bir konu. evet değindiği noktalar doğru. bu ülkede cemaat yurtları artık kapatılmalı. devlet öğrencisine barınma imkanı sunmalı. özellikle de yoksul ailelerin çocukları bu durumdan çok çekiyor. suistimal ediliyorlar. aileye gelecek olursak yargılamak çok kolay ama belli bir eğitim seviyesi olan ailenin bu çocuğu anlama olasılığı ne olabilir. onlar kendilerince en iyisini yaptıklarını düşünüyorlardır. bu ülkenin şartları sadece bu çocuğa mı zor. yapmayın arkadaşlar. intihar bir çözüm değil. intihar edeni de iyi bir şey yapmış gibi alkışlamayın. aileye rest çekip ben cemaat yurdunda kalmayacağım diyebilirdi. gider çalışır, bir şekilde yine okurdu. bu durumu sosyal medyada paylaşsa bile eminim çok yardım eden çıkardı. keşke tıp okuyan bu arkadaş psikolojik destek alsaydı. bu ülkede kimse istediği hayatı yaşamıyor ama ölmek çözüm değil.
devamını gör...
aile baskısıyla hafızlık yapmak zorunda kalmıştım tabi yapmadım bıraktım ama şöyle anlatayım 14 yaşımda kimsesiz şehrinden 7 saat uzaklıkta bir şehire giden ve en az 300 kişilik yurtta en küçüklerden olan sürekli ezilen bir kızdım. ıntihar etmek istedim ama yapamadım zaten bahaneler üretip geri geldim sonra başka şehire ama bu sefer daha yakındı pskolojim bozuktu eve yolladılar deli dediler. eve geldim şiddet e maruz kaldım ve bizim şehirdeki kursa yollandım artık 17 yaşındaydım ve yurttan hafız olmadan ayrıldım, arkamdan hiç hak etmedigim küfürler edildi, hocalar sürekli mobbing uyguluyordu. stresten 2 kere saçımı kel yapmıştım neyse. daha bu yıl kurtuldum 18 yaşımdayım ve yks için çalışıyorum sadece 9. sınıfı okudum...
ve şimdi sınavı kazanamazsam ne olacağını bilmiyorum.
devamını gör...
anne baba olmak o kadar zor ki, sen bir çocuk dünyaya getireceksin o senin kölen değil senin yapamadığın icin de kalan o şeyleri yapmak zorunda değil, nasıl ödeyeceksiniz hakkını? yurtlarda mobbing çok fazla oluyor hele tarikat yurtlarında o kadar çok oluyor ki zorla tarikat başı için namaz kılıyorduk kılmayınca yemek cezası veriyorlardı.
devamını gör...
ülkeyi nassla yönetmeye çalışırsan; milletin, ekonominin, gençliğin ayarlarıyla oynarsın. bu da yetmez 100 yıl öncesinden laf yersin...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
çok çok üzücü. siyasal islamın da böyle boktan şeriat kafasındaki cemaatlerin genç dimağlarımız üzerindeki boktan etkilerine başka bir örnek. bu çocuk hür yaşasa ülkesi adına çok güzel faydalarda bulunabilecekken başka beyinlerde ülkeyi dibe çektiğinin başka bir boktan örneği. canım kardeşim benim keşke yanında olabilseydim de yapma değmez diyebilseydim gel bir hal çaresine bakabilelim diyebilseydim.

bu çaresizliktir, bu sevgisizliktir. senin ailene diyecek hiçbir şey bulamıyorum onların da en az o sığ yobaz kafalardan farkı yokmuş. çok yazık çok
devamını gör...
yazıp yazıp sildim be sözlük. çok duygulandım .
devamını gör...
anlayamıyorum. intihar etmek, basıp gitmekten daha zor değil mi? bas git abicim en kötü kıçın açıkta kalır, aç kalırsın ama ölmezsin. bu kadar mı umudun kalmadı anlayamıyorum. koskoca bi s1kt1r çekmek bu kadar mı zor geldi?
devamını gör...
cemaatidir, ailesidir vs vs kimseyi suçlamam.

hepimizin gectigi yollar, zorlandığı dönemler olmustur, yine olacaktır. cozumu kacmak olan birinin intiharını da guzelleyip uzulemem.

her zaman söylüyorum intihar teşebbüsunde bulunan, intihar edip ölen benim gözümde direkt malın önde gidenidir, oturun kendi hayatlarınıza bakın ne olaylar gecirdiniz sonra kalkıp burada goygoy yaptık.

dünya uzerinde benim yaşama hakkimi elden alacak kadar önemli olan ne var? intiharı secmek bence kolaycılıktan başka şey değil.
devamını gör...
çok mu zor çekip gitmek demişsiniz. sizce bu kadar çıkmazda olmasa, depresyona girmese niye intihar etsin. hâlâ daha onu ümitsizliğe sürükleyenleri, hayatını çalanları sorgulayacağınıza gidene takmışsınız kafayı. cemaatler bu ülkenin en büyük kanseridir. allah,din,iman bunların hiçbirinin umrunda değil. tek önemsedikleri çıkarları. bu çocukları cemaatin kucağına iten devlete ne demeli. bıktık, yorulduk, çocuktum, genç oldum, 30'uma dayandım hala aynı muhabbetler. iliğimizi, kemiğimizi sömürdünüz.
devamını gör...
başlıkta ki tıp öğrencisini anlamsız buluyorum
ziraat fakültesi öğrencisi olsa yeteri kadar ilgi çekmeyecek mi ?

konu belli
akape yönlendirmesi ile memleketin her tarafını sarmış olan tarikatlar
ve sapık supuk işleri
ve bu tarikatlara bir şekilde kapılanmış aileleri
ve bu tarikatların manyak manyak işlerine ses çıkarmayışları

tıp öğrencisi yerine
akapenin z kuşağını kuşatma ve dize getirme stratejisi de denebilirdi

evet akape ve rte
z kuşağının kendilerinden nefret ettiğini biliyor
onları bu şekilde, bu tarikatlar vasıtası ile yola getirmeye çalışıyor

olanı da bu
biteni de bu

adam kendi torunlarını
ya amerikaya
ya da amerikan kolejlerine yolluyor
millete çocuğunuzu imam hatipe yollayın diyor

memleketin % 50 si de hayatından çok memnun

daha kaldı mı anlaşılmayan bir şey ?

bir kaç gün sonra olacakları da söyleyeyim ;

mesela kk hava da bulut var dese

vaaayyyyy çooook aşşalandıııkkk biş müşlümanışş diye bişi aşşşalıyolaaayyyyy diye böğürecek güruh

bu iş için

efenim uzatmanın bir gereği yok, çocuğun zaten psikolojik rahatsızlıkları vardı

o bizim şehidimiz, o şimdi melek oldu falan diyecek

ve unutturmaya çalışacaklardır.
devamını gör...
cemaat yurdu denen saçmalığın komple kalkması gerekiyor. dindar ailelere de çocuklarının malı olmadığının öğretilmesi. birçok kişi bu baskılardan bunalıp zaten inanmaktan vazgeçiyor. ve bunlardan kurtulmadan bu ülke aydınlığa erişemeyecek
devamını gör...
konuşmalarından ve yazmalarından hareketle "sözlük erbabı" olduğunu hissettiğim tertemiz bir gencimiz.

ne diyelim ki, ne denilebilir. bu onun suçu değil. sadece ailesinin de değil. bu suç sistemin. onu bu rezil sistem öldürdü.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cemaat baskısından dolayı intihar eden tıp öğrencisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim