eloğlu arazide kullanmak için sahip olurken, bizim insanlarımız da asfaltta kullanarak krallık yaşadıklarını sanırlar.
devamını gör...
hatalı açılan başlığa, hatalı yapılan tanımdır. öncelikle başlık jip olarak değiştirilmelidir.

cip ise; ingilizce olarak "commercial important person"; yani ticari öneme sahip kişilere havaalanlarında verilen özel hizmettir. özel hizmetler içerisinde ücretsiz yiyecek içecek, kablosuz internet ve masaüstü bilgisayarlar, rahat koltuklar, tv ve radyo, özel araç ile uçağa gitme ve koltuk seçiminde öncelik gibi ayrıcalıklar bulunur.
devamını gör...
jip kelimesi jeep marka araçtan gelmiştir. jeep markasının araçlarına benzeyen bütün araçlara türkiye'de * genelleme olarak jip deniliyor. jip diyen de cip diyen de görülür ama jip şeklinde telaffuz edilir.

yanlış bir algı ama bir kere herkeste böyle öğrenmiş. bu araçlara suv denmesi daha doğrudur. türkçeleştirirsek arazi aracı.

suv'dan sonra cuv * araçlar da piyasaya girdi.

suv'lar kamyonet şasisine konulurken cuv'lar binek otomobil şasisine konulur.

bu tanına göre renault captur, volkswagen tiguan gibi benzer araçlar cuv tipi araçtır.
devamını gör...
cip; commercialy ımportant person kelimelerinin kısaltılmışıdır.
ulaşım şirketleri için para demek olan, dolayısı ile için ticari önem taşıyan, first class, bussines class yolculara verilen isimdir.
bazen first yada bussines olmayan ancak çok sıklıkla yolculuk yaparak ulaştırma şirketini kullanan kişilere de cip denilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cip" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim