roman / polisiye / edebiyat
7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

tess gerritsen'in rizzoli & ısles serisinin ikinci kitabı.
cerrah okuduktan sonra ufak bir polisiye düşkünlüğü başladı. zaten hep severdim, ergenliğim agatha christie kitapları ve sherlock holmes serisiyle geçti. 2022'de başlayan kitap okuma alışkanlığımı tekrar edinme maceramda bu sevgimi unutmuştum. bana hayata dair bir şeyler katacak kurguları, ya da kurgu olmayan şeyleri okumayı tercih ettim fakat artık zihnim biraz yoruldu. polisiye bu yorgunluk arasında güzel bir dinlenme şekli oluyormuş.
tarzına uygun olarak fazla düşünmeden sadece olayları takip edeceğiniz bir kitaptı yine. ilk kitaptaki kötü adamımız işlerine devam ediyor burada. farklı karakterler de giriyor işin içine. dr. ısles önceki kitapta yoktu. bu kitapta da yine geri plandaki bir karakter.
rizzoli'nin erkek egemen polis teşkilatındaki mücadelesi bir kadın okuyucu olarak çok yoruyor. sinirlendiriyor. her ne kadar benim mesleğim zaten kadınlara atfedilen bir meslek olsa da hayatın her alanında bu "kadın güçsüzlüğü" yargısıyla karşılaştığımız için çok iyi anlıyorum rizzoli'yi. ilk kitapta daha yoğundu bu, burada biraz daha hafiflemiş gibi geldi.
kitabın en saçma bulduğum yanı rizzoli'nin aşk hayatı oldu. öyle korku dolu bir durumdayken tanımadığın birine nasıl güvenebilirsin? evine alabilirsin? diziden dolayı olayın sonunu bilmeme rağmen çok gerildim. o kadar tehlike altında hisseden hiçbir insan kendini böyle bırakmaz. sırf aşk olsun diye yazılmış.
bu arada diziyi de tekrar izliyorum. 3. sezona başladım dün. kitapla paralel noktalar olsa da epey farklı. kitap çok daha gerçekçi. cinayet masasında bir kadın polis olsa muhtemelen kitaptaki gibi olur, dizideki gibi değil. ama dizi hayatın acı gerçeklerinden kaçırdığı için daha keyifli...
böyle eş zamanlı okuyup izleyince fark ettim ki ikisini farklı şeylermiş gibi ele almak daha mantıklıymış.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çırak (kitap)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim