arthur c. clarke'ın fikir babası olduğu yörüngedir.

(bkz: jeosantrik)

dünya'yı merkeze koyarsak güneş bizden 150 milyon km uzaklıktadır ve 365 günde bir tur atmaktadır. (bu noktada bunun bir "düşünce deneyi" olduğunu belirtmek isterim. yoksa kendisi de bilmektedir güneş'in etrafında döndüğümüzü) ay bizden 384 bin km uzaklıkta 28 günde 1 tur atmaktadır. o zaman öyle bir uzaklık olmalıdır ki bu yörünge de bir uydu dünya'nın etrafında 1 tam turu 1 gün olmalıdır. bu uzaklık 35.786 km'dir. peki bu ne demek? dünya çevresinde, gökyüzünde sürekli aynı noktada durabilen,dünya ile eş zamanlı dönebilen bir uydu. iletişim için elzemdir bu uydular. örneğin tv antenlerimizi bir noktaya sabitlememizin nedeni budur.

tabii bazı insanlar vardır. bir arkadaşıyla buluşmak için bir yere giderken telefonunu açar ve gps uydularının büyük iş düştüğü haritayı kullanır. sonra arkadaşıyla buluşup dünya'nın düz olduğundan, alçak yörüngenin üstüne çıkılamadığından, ay'a gidilmediğinden filan konuşurlar. dünya böyle oksimoron tiplerle doludur.

buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"clarke yörüngesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim