sanat eserleri bazen aynı anda birçok şey olmak gibi olağanüstü bir yeteneğe sahiptir. mitolojik figür danaë'nin bu resmi, aynı zamanda iffet erdemlerini temsil ederken, şehvetli imalarla doludur. bu bariz çelişkide, birkaç büyüleyici yön ortaya çıkıyor.

danaë'nin hikayesi bir kehanetle başladı. apollodorus (yaklaşık mö 1. yüzyıl) ve daha sonrasında ovid tarafından metamorphosis adlı eserde anlatıldığı gibi, danaë, argos kralı acrisius'un kızıydı. acrisius'un torunu tarafından öldürüleceği önceden bir kehanetle bildirilmişti. kral, kehaneti engellemek için kızı danaë'yi potansiyel taliplerden uzak tutmak için bir yere kilitler. ancak hapsedilmesi, tanrıların kralı zeus'u caydırmak için yeterli değildi. bir hataya aşık olan zeus, altın yağmuru formuna büründü, danaë'nin bir çocuğa hamile kaldı. atletik oyunlara katılırken büyükbabasını yanlışlıkla bir discus ile öldürerek kehaneti yerine getirecek olan çocuk perseus böylece doğmuş oldu.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


kalkık kol ve açık el önemlidir, çünkü bize danaë'nin zeus'un sevgisini memnuniyetle karşıladığını söylerler. aşk tanrısı kanatlı eros'un görünüşü, resmin aşk temalarıyla dolu olduğu şeklindeki aynı okumayı destekler. zeus'un odaya girmesine izin vermek için koyu yeşil bir perdeyi çekerek arka planda gösterilmiştir. gerçekten de, sahnenin görünen uyumu, tam da görüntünün kompozisyonunda başarılır. mükemmel bir şekilde düzenlenmiş bir tiyatro parçası olan danaë ve cupid, alttaki bir piramit şeklinin iki tarafını oluşturuyor: danaë'nin yükseltilmiş kolunun çizgisi, parmak uçlarından omuzlarına doğru çapraz bir aralıkta uzanırken, cupid'in kanatları ve kolları etkili bir hareket sağlar. ayna görüntüsü ve üçgenin diğer tarafını oluşturur.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"danaë and the shower of gold" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim