öncelikle bu veledin burda ne işi var diyebilirsiniz istediğiniz kadar. 12. sınıfım şuan dershanenin olmadığı bir ilçede yaşıyorum, dershaneye gitmem için nakil istemem, nakilin çıkması ve okulun yurduna başvuru yapmam ve başvurumunda çıkması lazım. özel ders al diyenler var birde, benim lanet ettiğim tek ders kimya zaten. ne yapsam bilemiyorum. birde ailem dershaneye gitmemi desteklemiyor. öyle ki annem kendini öyle kaptırmış ki dershaneye gitme telefonunu değiştirelim diyor. telefon pek umrumda değil, sadece twitter whatsapp kullanıyorum zaten. şarjı bitmiş 2 gündür bulamıyorum. çok dağınık yazdım biliyorum ama fikir verin

edit:şuan benim için sınav senem bitmiş durumda. dershaneye gitmek istememe rağmen gidemedim. eğer gidip gitmemek sizin seçiminiz ise bazı önerilerim var.
derhaneye gitmeyip evde youtube üzerinden çalışacaksanız şunlara aşırı dikkat edin. ev ortamınızın huzurlu olduğundan emin olun. eğer evdesiniz diye aileniz sürekli size iş yıkıyorsa, yüksek ses varsa, ebeveynleriniz sorumsuzsa vs vs. evde çalışmamaya özen gösterin. bi zaman sonra sizide sınav psikolojisiyle birlikte aşırı etkiliyor. yaşam enerjim ailevi sorunlar ve sınavla birlikte çekildi. ölmüşümde toprak atanım yok haline geldim. umrumda olmaz, kafama takmam vs vs demeyin sakın. o kadar kafaya takıyorsunuz ki yaşayan anlar. ben bu sürecin aile içi sorunlarınız oldukça fazlaysa aile evinden uzakta yaşanması taraftarıyım.
ben sene boyunca sürekli geç kaldığım psikolojisindeydim. işte rakiplerim dershaneye gidiyor, özel ders alıyor ben sadece evden diyerek kendimi demoralize ediyordum. asla ama asla böyle düşünmeyin, sınav aynı sınav, konular aynı konular. onların ne kadar avantajı varsa sizinde aynı şekilde avantajınız var. belki az belki çok ama var. şuan geç kalmış değilsiniz vs vs diye paragraf paragraf yazsam bile anlamayacaksınız. çünkü bende asla anlamadım. sınava girince farkediyorsunuz. 1 sene çok uzun bir zaman. 6 ay çok uzun bir zaman. 1 ay çok uzun bir zaman. yetişir konular salak salak stres yapmayın.


edit2: 350 binden 19 bine çektim dershanesiz, özel derssiz. geride kalanlara allah kolaylık versin.
devamını gör...
konuları bir yerlerden (kitap vb.) kendim öğrenirim diyorsan dershanesiz de olur.
çözemediğin soruları sorabileceğin birileri varsa dershanesiz de olur.
disiplinini kendin oturtabilirsen dershanesiz de olur.
devamını gör...
bir tek kimya için bunca şeyle uğraşmana değmez. hiç gerek yok.

aç kimya adasını çalış.
tyt-ayt fende en kolay sorular kimyadan zaten.
devamını gör...
gönüllülük esas alınıp, yapmak isteği daim kılınabilirse; her düzeyde, her konu anlatımı youtube kanallarında mevcut olduğundan, extra para ve zaman kaybına ihtiyaç olmayacağı kanaatindeyim..
devamını gör...
keşke öyle bir eğitim sistemimiz olsa da ek derse/dershaneye/özel hocaya ihtiyaç kalmasa :(
devamını gör...
iki sene pahali bir dershaneye gitmis olmama rağmen gitmeni tavsiye etmiyorum . sorularin icin kunduz kullan, deneme için bir yer varsa sadece ona yazil, youtubeda her ders icin çok güzel videolar var,kendin emek vermedigin surece dershane bir ise yaramaz sadece yük olur.
devamını gör...
dershaneye kesinlikle gidilmemesi gerektiğine inanıyorum hatta eğer fen lisesinde değilseniz liseyede gidilmemeli bakın ben bunu bütün yolları denemiş biri olarak yazıyorum.lise 1 de çok parlak bir öğrenci değildim 2 de ailem beni özel matematik dersine yazdırdı daha sonra bu derslere 3 te birde fizik eklendi bende artık biraz parlamaya başlamıştım derken 4. sınıfa geçtim ve liseyi açıktan okuma kararı aldım ama aynı zamanda bir dershaneyede gitmeye karar verdim, bulunduğum şehirde böyle imkanlar çok var hatta dershaneler caddesi diye bir caddesi olan şehirden bahsediyorum.neyse benim liseyi açıktan okuma kararım eğitim hayatımda verdiğim en doğru kararlardandır, ama dershaneye gitme kararımda verdiğim en kötü karardır şu yüzden, dershaneler eğitimin ticaretinin yapıldığı yerlerdir, size kesinlikle vaadettikleri kadar zaman ayırmazlar ve vaadettikleri eğitimi kesinlikle vermezler sadece birkaç akıllı öğrenci o vaadedilenden faydalanabilir, neyse mezun senemdede sadece kimya ve matematikten özel ders aldım tabi özelden kastım yine bir grup öğrenci olarak alıyorduk ama grup daha küçük ve daha seçkindi.sonuç olarak dershaneyi tavsiye etmiyorum matematik özel dersini tavsiye ediyorum mali olarak uygunsan belki bir ders daha ama fazlası seni yorar öğrenci dostum.
devamını gör...
insanın içinde bir miktar bile tembellik varsa gitmeli. mezun biri olarak bu yıl tekrar hazırlanacağım ve dershaneye gitmeyi düşünüyorum. konuları farklı kişilerden dinlemiş olmak , farklı insanlarla canlı olarak rekabet etmek , deneme sınavlarına girip sıralamaları görmek , öğretmenlere soru sorma fırsatı , etütler vs gibi avantajları var. dezavantaj olarak da 12. sınıflar için zaman sorunu olabilir. hem okul hem dershane biraz daha fazla yoracaktır ancak gün planlandıktan sonra hallolur diye düşünüyorum.
devamını gör...
youtube da en iyi hocaları bulabilme lüksüne sahipken dersaneler gereksiz geliyor bana
devamını gör...
bence gidilmemeli. dershanede angarya şartlarında çalışan bir öğretmen olarak benim düşüncem bu. öğretmenler insanlık dışı şartlarda "eğitimciler" tarafından çalıştırılıyor. bu şartlarda verimli bir etkileşim çok zor oluyor hâliyle...
devamını gör...
kişi kendisi motive olamıyor, çalışamıyorsa ve dershane sayesinde çalışacaksa gidebilir ama onun haricinde çok da gerekli değil hatta zaman kaybı bile olabilir. burda önemli olan kişinin iradesi ve öğrenme yöntemi. özellikle sınav dönemi dışındaki sınıflarda çocuklarınızı kendileri istemediği sürece dershaneye verip en güzel zamanlarında onları odalara hapsetmeyin derim. hiçbir sınav için dershaneye gitmeden kazanamam diye düşünmemek lazım bencee.
devamını gör...
ben bu zamana kadar dershaneye gidenin "çok faydalı" dediğine şahit olmadım. eğitim hayatım boyunca da dershaneye hiç gitmedim ve eksikliğini de hissetmedim. ülkemizde dershanelerin ve dil kurslarının çok eğitici öğretici olabildiğini düşünmüyorum. tabii bu biraz da insanın kendi isteğiyle olan bir şey ama bu konularda bayağı eksiğiz bence.
devamını gör...
evde oturup doğru düzgün çalışamayan adam dershaneye gidince de bi b*k yapamaz. zaten düzenli çalışan adamın da dershaneye ihtiyacı olmaz bence. genel olarak dershaneler gereksizdir.
devamını gör...
öncelikle dershaneye gitmeden önce hedeflerini belirlemen ve kesin kararlara varman gerek ayrıca ne yaptığını bilmiyorsan bu işlere bulaşmamalısın. çünkü , ailenin baskısı gittikçe artıcak bunun olmasını istemiyorsan dediklerimi kesinleştirmen gerek aksi takdirde de bir avuç dolusu laf söylenebilir sana. neyse geçiyorum buraları diyelim ki dershaneye gittin oraya kendin için gittiğini bilmen lazım yani söyle diyim , kendi ayaklarımın üzerinde durmak için dershaneye gidiyorum diye düşün. aksi takdirde orada çok sıkılacaksın ve kendimce sunu düşünüyorum, dershaneye gitmek kesinlikle doğru bir şey.
-saygılar
devamını gör...
derahaneye bence gidilmemeli halen gidiyorum. evet bana bişeyler kattı ama düşündüğüm kadar değil hocaların anlatım tarzından anlamıyorum youtube de milyon tane hoca var efsane anlatan onlardan yararlanılabilir. dershaneye gidecekler evde ortamınız yoksa etüt için anlaşma yapabilirsiniz
devamını gör...
iki gündür babamla yaşadığımız çatışma sebebidir.

babam inatla git diyor
ben inatla gitmeyeyim diyorum.

etrafındaki kimse de dershaneler için iyi konuşmuyor.

edit: babam kazandı.
devamını gör...
cevabi kisiden kisiye degisebilmektedir. kendini kontrol edip motivasyonunu duzende tutabilecekler icin tamamen zaman kaybi ve yorgunluk sebebidir. ancak kişi kendini cabuk saliveriyosa bence gitmeli. diger bi yandan arkadas ortami ve rekabet ortami da kisinin hosuna gidebilir.
devamını gör...
dershaneye ne gerek var diyebilirim ne de gerek yok. ilk yılımda dershaneye giderek hazırlandım 58k yaptım. ikinci yıl dershaneye de gitmedim özel ders falan da almadım. her gün sabah 7de uyandım. 8de youtube'u açtım. ve bütün dersleri oradan tek tek izledim. konuları iki ay önceden bitirdim ve sıralamamı 20k öne çektim. dershanede insanlar birbirlerinin moralini düşürebiliyorlar. ben çok etkilenirdim. ruh hastası bir tane kız vardı. dünyanın netini yapıp birinci oluyordu, sonra gelip ağlıyordu. istediğim net olmadı diye. kendinizi bu konuda şartlandırmayın. dershaneye gidemezsem yapamam demeyin. sadece bu süreçte kimseden etkilenmeyin ve en geç eylül ayında planınızı oluşturmuş olun. bu plan sonrasında şekil değiştiriyor, şekil alıyor. ve devam edin. yorulduğunuzda dinlenmeyi ihmal etmeyin. üniversiteye geçtiğinizde bunlar umrunuzda bile olmuyor.
devamını gör...
şimdi şöyle ki benim gibi hevesli ama tembel bir insansanız kesinlikle gitmelisiniz. mesela ben evde pek ders çalışmam. odam genelde dağınıktır. bir şeye başlarım ama devam ettirmekte çok zorlanırım. özellikle ders konusunda ama siz kendinize güveniyorsanız, 1 yıl boyunca istikrarlı bir şekilde belirli tempoda ders çalışıp youtube gibi platformlardan ders videoları izlemeyi, gitmenize çok da gerek yok.
devamını gör...
tabi ki gidilmeli. herkes youtube üzerindeki vasat hocaları dinleyip yapabilecek olsa tüm türkiye iyi üniversitelere girerdi. büyük şehirler için konuşuyorum seçici olarak iyi dershaneleri seçmek önemli. ama merdiven altı dershanelere gitmek tabi ki saçma.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dershaneye gidilmeli mi sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim