tam ismi devrim bize yakışırdı - dam'dan dar'a 78'liler'in öyküsü olan kitaptır.

lakabı gerilla zeki olan zeki kırdemir'in kaleme aldığı 78 kuşağının tam ortasında yer alan bir adamın anı kitabı. kitabı okuyunca 12 eylül 1980 darbesi öncesi sol tarafta olanların yaşadıklarına bakış açısı geliştirmemizi sağlayan bir kitap.

yazı dili oldukça samimi. dev-yol üyesi bir gerillanın yaşadığı anıları gözünüzde çok rahat canlandırabiliyorsunuz. hikayeler çok gerçek. okudukça kenan evren'e bol bol sövüyorsunuz.

ayrıca dostluklar, hatta yoldaşlık çizgisi çok iyi aktarılmış. giresun'un bulancak ilçesinin vakti zamanında nasıl bir kurtarışmış bölge olduğunu yazarın anlatımından anlayabiliyoruz. bulancak'ın şu anki yapısına bakınca masal gibi geliyor.

kitabın içinde geçen bir başka nokta ise devrimcilerin yaşadığı aşklar. bir devrimci sadece devrime aşık olabilirdi. diğerleri hep göze batar ve örgütlüler tarafından kötü gözle bakılırdı. hem devrime aşık olmak insanı pasifize etmez aksine militan yapardı.

kitapta unutamadığım kısımlardan biriyse karl marx posterinin olduğu anı. okudukça hala tebessüm ediyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"devrim bize yakışırdı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim