bir işe yaramaz.
devamını gör...
çok işe yarar. itaatkar ve sorgulamaktan korkan insanların yetişmesine olanak sağlar. bu da yönetici kadrosunun işine gelir. eski zamanlarda tanrının elçisi, tanrının eli, tanrının gölgesi sıfatları iddiası ile halk üzerinde etkili olmaya çalışan krallar, padişahlar düşünülürse daha iyi anlaşılır. bazıları utanmasa bugün de benzer iddialar ortaya atılabilir ki bazı yaltakçılar onu da yapıyorlar. din, 21. yüzyıl dünyasında bile işe yarar.
devamını gör...
benim gırgır yapmama yarıyor. sağ olsunlar çok güzel malzemeler var ya.. allah adem'i bedavaya aden'de çalıştırıyo falan.. çok iyi yani..
devamını gör...
insanları sömürmeye yarar.
devamını gör...
dini kabaca tanımlamaya çalışırsak, insanların tanrıyla ve çevresiyle olan ilişkisini düzenleyen sisteme verilen isimdir. tanrı ilk insanı dünyaya gönderdikten sonra nasıl yaşamaları gerektiğini göstermek için rehber olarak dinleri göndermiştir. maalesef dinler yanlış yöneticiler tarafından kişisel çıkarlar için kullanılabilir. dinin kişisel çıkarlar için kullanılabilir olması dinlerin kötü ya da yalan olduğunu göstermez. yeri geldiği zaman dinsizlik de kişisel çıkarlar için kullanılabilir.dinsizliğe dayalı komunist sovyetler birliği ve yine temelleri dinsizliğe dayalı maocu çin'in dinsizliği kullanarak büyük katliamlar yapması buna en güzel örnektir.
devamını gör...
dinleri bilmem ama islamiyet, dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini anlatır.
devamını gör...
akıl sahibi insanları, kendi hür iradelerini kullanarak iyiye, doğruya ulaştırıp, dünya ve ahirette saadeti hedefler.
devamını gör...
daha az insanın intihar etmesine yarar
devamını gör...
dinler kültürün önemli bir parçasıdır. inanç öğesinden bağımsız mitleri incelemek insanı ayrı bir evrene götürüyor. keşke dinler tarihi mantığında bir bölüm olsaydı. felsefeye duyduğum ilgi kadar ilgi duyuyorum. umarım bazıları da sadece kendi inançlarına gömülmeyi kesip kafalarını kaldırıp çevrelerine bakma fırsatı bulurlar.
devamını gör...
sözlükteki beynini kullanma bilmeyenleri ya da doğarken ailelerinin düşünmeyi öğretmedikleri veyahut beyni kullanmayı bilerek tercih edenleri gösteren güzel bir turnusoldur.

bu işe yarıyor mesela.

hayır sayın annesinin eldivenle sevdiği, cebine erion koyup ihbar ettiğimin yazarı, anladık inanmıyorsun, sevmiyorsun ama durup durup sarmak niye?

inanmıyorsan salla geç yani. gündem olmadıkça suni gündem yaratma aşkının niye yani 5 tane favori alacağım diye. bu kadar mı vizyonsuz ve sığsınız?

sizi ayırt etmek için bile din işe yarayan bir araç. al iktidarı vur bunlara. iki taraf da kendi görüşünün bağnazı.
devamını gör...
aslındaaaaa...
çok işe yarar.

fakat ne işe yaradığını anlamayan öküzlerin elinde bir işe yaramaz.
devamını gör...
"din, çocuklarımızın akılcı bir eğitimden geçirmelerinin önüne engeldir; din, savaşın gerçek nedenlerini ortadan kaldırmamıza engeldir: din, eski vahşi doktrinlerin yerine, bilimsel iş birliği ahlakını öğretmemizin önüne engeldir."
-russell
devamını gör...
basit örneklerden..
daha iyi bir insan olmamıza yarar mesela.
devamını gör...
iyi uyku ve gönül rahatlığı sağlar. anlamlandırmanın kolay yolunu sunar. hepsi bu.
devamını gör...
dinin bir işe yaramadığı konusunda emin olduğunu sanan ama -yaratılışından kaynaklanıyor olmalı ki- şüpheye düşen yazar tarafından açılmış başlık. aklınızı kullanarak edindiğiniz engin bilgilerle cevap vermelisiniz kendinize. yoksa kimse çare olamaz bu ölene kadar içinizi kemirecek şüpheye. kolay gelsin.
devamını gör...
ancak kişi peygamber gibi davranmaya başlamadığı ve herkesin onun inandığı şeye inanması için zorlamadığı sürece olumlu yararı olabilir. ama gel gör ki "benim inandığım dine ve tanrıya nasıl inanmazsın?" diye binlerce yıldır insanlar birbirini öldürüyor.
devamını gör...
dinler, kandırılma kapısının anahtarıdır. bir kez dinlerdeki acayip mucizelere, fantezilere, olağanüstülüklere inanırsanız her şeye inanırsınız
devamını gör...
alkol ne işe yarar sorunsalı? evet. gerçekten çok yazık.
devamını gör...
insanlık yararında, hiçbir işe yaramaz. sadece cahil toplumları kumanda etmeye* yarar.
devamını gör...
huzur bulmaya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dinler ne işe yarar sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim