bu ülkede hiç bir meslek grubu aldığı parayı hak etmediği için, doktorların da dahil olduğu durum.(bkz: öğretmenlerin almış olduğu parayı hak etmemesi)
devamını gör...
meslekler parayı hak etmez, insanlar hak eder.
devamını gör...
duran kalbinizi geri çalıştıracak kadar mucizevi ve kutsal bir işi yapan bu insanların yanında üç beş kuruşun lafı bile olmamalı.
24, 48, 72 saat uyumayarak öyle bir hak ederler ki, inanamazsınız.
devamını gör...
1500 yıllık düzeni yeni fark etmişler gibi hep bi kibir, hep bi mağduriyet. iyi yerde dükkan açan ilkokul mezunu kebapçı aylık 2 milyon tl kazanıyor. ne yapalım şimdi, sana aylık 2 milyon tl maaş mı verelim?
devamını gör...
ayda on kereden fazla, 24 saat nöbet tutan doktor var. dünya literatüründen kalkmış "fıçı nöbet" diye bir kavram var. 36 saat kesintisiz nöbet. 72'ydi bu. ister inan ister inanma. belki hala vardır.

şimdi "hak etmiyor" diyen arkadaşlar hayatlarında -haftada değil, hayatlarında- kaç kez 24 saat nöbet tutmuştur? 2 gün aralıksız gece de uyumadan çalışmıştır?

hadi paraya gelsek: eğer 24+ saat nöbet tutarsanız sonrasında devam ederseniz ek mesai olarak 16 saat alıyorsunuz. bu mu hak ettiğinden fazla? siz 16 saat mesai için 36 saat kesintisiz çalışır mısınız? meslek hayatınızı ve daha önemlisi hastayı bu riske atmak ister misiniz? avrupa birliği, nöbetler dahil haftada 48 saati geçmek insan haklarına aykırıdır diyor, adam onu neredeyse iki günde çalışıyor.

bakın bakması gerekenden 5 kat hasta bakmalarına girmedim. 5 tane fazla değil, kat fazla.
devamını gör...
kesinlikle doğru daha çok parayı hak ediyorlar.
devamını gör...
hastalandığında veterinere git o halde.
devamını gör...
veterinerlerin doktorlardan daha aşağı olduğunu mu söylemek istiyorsun?
devamını gör...
o parayı hak etmek için 4747473 yıl tıp okuyor, 24 saat nöbet tutuyor ve hasta yakını tarafından öldürülebiliyorlar.


peki milletvekilleri hiç hayat kurtarmadan aldıkları parayı hak ediyor mu?
ona da başlık isteriz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"doktorların almış olduğu parayı hak etmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim