45 yaşına gelmiş ve halâ gereken temel eğitimini almamış milyonlarca insan var;köpek eğitimi gibi düşünün;onu ısırma,boş yere havlama vs
devamını gör...
öğretirsen eğitilirler diyerek noktayı koymuş olduğum durum.
devamını gör...
eğitim her zaman için bakın her zaman için öğretimden önce gelir.
eğitim şart, öğretim tercihe bağlıdır.
devamını gör...
öğretim de eğitimin bir parçasıdır diyerek nokta koyulabilecek bir konudur.
devamını gör...
köpek eğitimi gibi bir eğitimse öğretmeyi seçiyorum. sonuçta insanların eğitimi bir başkasının dediğini tamamen yapmakla sınırlı bir şey olmamalı. insanların insan gibi eğitilmesiyse mevzu kesinlikle eğitim. bu toplumun mühendisten çok kültürel değerlerine önem veren bireylere, hukukçudan çok adil insana, doktordan çok merhamet sahibi yetişkinlere ve sevgi ortamı oluşturacak koca bir nesile ihtiyacı var. *
devamını gör...
sorunsal değildir bu. eğitim öğrenmeyi öğretmektir.
devamını gör...
tabiki eğitmek daha önemlidir. insanoğlu sadece öğrenmekle hiçbir yere varamaz. ne kadar çok şey öğrenirsen öğren hiç eğitim almamışsanız kendinize iyi bir yol çizemezsiniz.
"okumuş cahil" kavramı tam olarak bu demektir. büyük adam olmak için öğrenmeden önce güzel bir eğitim almak gerekir.

örnek verecek olursak günümüzde kadınların korkuyla, endişeyle sokağa çıkamaz hale gelmesinin nedeni , zamanında eğitilmemiş doğru yanlış gösterilmemiş iğrenç şeyler yapan ve bunu kendinde hak gören erkekler yüzündendir.
devamını gör...
eğitmek kelimesi kendi içinde bir otorite ve disiplin barındırmakta. öğretmek ise daha serbest, yeri ve zamanı olmaksızın karşı tarafa bilgi aktarılan denir.
devamını gör...
eğitim: toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri ve anlayışlara denir.
öğretim: öğrencilerinizden, meslektaşlarınızdan, ebeveynlerinizden ve toplumdan bir öğrenme sürecidir. bu, yeni stratejiler, yeni fikirler ve yeni felsefeler öğrendiğiniz ömür boyu sürecek bir süreçtir.
eğitimsiz biri edinilen bilgiyi yanlış kullanmaya meyillidir.
öğretimin olmadığı yerde de insan sekteye uğrar.
yani insan önce eğitilmeli daha sonra ilgi duyduğu alanda öğretilmelidir.
devamını gör...
öğretim, eğitimin okul içerisindeki bölümünü kapsar. yani zaman ve mekan söz konusudur. eğitim ise zamandan ve mekandan bağımsızdır.

öğretim, kasıtlı ve planlıdır. istendik davranışların kazanması hedeflenir. kültürel bir aktarım söz konusudur. eğitimde ise herhangi bir plan yoktur. kişi olumsuz bilgileri de alabilir.

öğretim, hayatın bir bölümüyle sınırlıdır ancak eğitim tüm yaşam boyunca devam etmektedir.

öğretime örnek olarak, bir bilim dalının müfredatta yer alan konusunu gösterebiliriz. plan, program mevcuttur. hedef bellidir. eğitim ise, hafta sonu okulla beraber yapılan gezidir. bu gezide herhangi bir davranış kazanma beklentisi yoktur.

dolayısı ile öğretim veya eğitim (öğretimden bağımsız olarak) daha önemlidir diye net bir çıkarım yapmak için pek çok parametreye bakmak gerekir. hangi açıdan önemlidir? sorusuna yanıt aramak gerekir.
devamını gör...
köpekler eğitilir, ama ona iyi bir insan olmayı, vicdanı öğretemezsiniz.

öğretmek önemlidir çünkü eğitim körleşir, öğretilen bâki kalır.
devamını gör...
eğitim tabiki,eğitim almamış biri öğrenemezde zaten.
devamını gör...
eğitirsen kişi kendi kendine öğrenebilir.
ama öğretirsen kişi kendi kendini eğitemez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eğitmek mi daha önemli öğretmek mi sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim