elektriğin ağlatıldığı müzik türüdür. yapımında elektronik müzik aletleri ve devre-tabanlı müzik teknolojisi kullanılmaktadır.
devamını gör...
müziğe hakarettir kanımca. tamamen sentetik, emeksiz, duygusuz bir tarzdır. 1-2 hafta o aletlerle haşır neşir olsam birkaç albüm çıkarabilirim. zaten çoğu eserleride var olan parçaların üzerine yapılan remix yada rework çalışmalarıdır. kafa mikmesi ayrı konu.
devamını gör...
uzun süre sonra tekrar kendimi kaptırdığım baş belam. çıkamıyorum. allahım gece gündüz dinliyorum. bitmiyor.

buyursunlar
devamını gör...
ilk başta pek ısınamadığım ama sonra çok sevdiğim bir müzik türü.
devamını gör...
"müzik değildir" demek istemiyorum, belirli bir düzen içinde çıkarılan her ses müzik olabilir. ancak müzikal bir değeri yoktur. yaratanlar "müzisyen" değil, prodüktördür.
devamını gör...
canlı enstrüman kayıtlarının hemen hemen hiç kullanılmadığı bir müzik türü olmakla beraber aynı zamanda günümüzde en hızlı tüketilen müzik türüdür. aslında bu 10-15 sene evvel de böyleydi ancak artık pop müziğin dahi elektronik müziğe evrildiği bir süreçten geçiyoruz. dolayısıyla neredeyse yapılan her iki prodüksiyondan biri elektronik temalı. bu noktadan yola çıkarak şu andaki müzik dünyasının tartışmasız hakimi diyebiliriz.

yine en çok tür ve alt türe sahip müzik çeşididir. en çok dinlenilen türevleri house, trance ve techno'dur. dediğim gibi bu türlerde yine kendi içlerinde birçok alt türe ayrılmaktadır. deep house, progressive house, melodic house, tropical house gibi.

bu müzik türü ile ilgili gözlemlerimden biri en hardcore dinleyiciler bile zamanla tarzlarını değiştirebiliyorlar. örneğin ben ikibinli yılların ortasına kadar sağlam bir uplifting trance dinleyicisiyken, zamanla progressive trance'a kaydım. son birkaç yıldır ise progressive ve deep house dinliyorum. sanırım bu biraz da yaşlanmakla ilgili. gençken daha sert sesleri dinleyebiliyorken otuzlu yaşları tırmandıkça daha yumuşak seslere ve vokallere tahammül edebilir oldum.

bonus
devamını gör...
elektronik müzik, elektronik enstrümanlar yardımıyla yapılan müzik türüne verilen bir isimdir. elektromekanik enstrüman ile elektronik enstrümanlar birbirine karıştırılmamalıdır. elektromekanik enstrümanlara elektro gitarı örnek verebiliriz. elektro gitardan çıkan ses elektronik müzik demek değildir. elektronik enstrümanlara da theremin, synthesizer ve bilgisayar örnekleri verilebilir.
devamını gör...
çok fonksiyonlu bir mixtable ile desteklenen müzik türü.
devamını gör...
"..is very different culture and people must understand that."

(bkz: paul van dyk)
devamını gör...
şarapla iyi gitmeyen bir müzik türü. hani bira olabilir.
devamını gör...
kendi içerisinde bir çok alt türü olan müziktir. chillout, trip hop başlıca tercihlerimdir.
devamını gör...
akustik müzik enstrümanlarının yerine,dijital sesler kullanılan müzik türü.türkiye’de intro ve sound bölümünde kullanılan başarılı örnekleri vardır.dünya müzik çevresinde ise bunun en iyi örneği daft punk’tır.
devamını gör...
alttaki arkadaştır kendisi...
içinde, yıllarını bas gitara vermiş nice basçılar
elektro gitar ile yatıp kalkmış virtüözler
batery hoplatan nice ritimciler
sesiyle yeri göğü inleten bir sürü solist var...evet evet hepsi o aletin içinde. sizin yapmanız gereken çok fazla bir şey yok... hatta şöyle söyleyeyim; bir osurun siz....biz o sesi bakın ne hale getiriyoruz.
50 saatlik mix çalışması ile aylarca liste başı yapıyoruz. ama paranın yarısını peşin alıyoruz...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
#2326760
hakkında yanlış kanılara varılan müzik türü. elektronik müzik; türüne göre değişmekle beraber en az diğer tarzlar kadar emek, bilgi, tecrübe ve zeka ister.
şöyle ki; diyelim ki canınız aşure çekti. elinizde tüm malzemeler yeteri oranda mevcut ancak nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz. aşure yapabilir misiniz? elbette ki hayır. elinizde malzeme olsada o malzemeleri damak zevkinize göre bazı oranlarda karıştırmanız, kullanmanız, ısıtmanız, pişirmeniz, haşlamanız, bekletmeniz vsvs bir sürü prosese sokmanız gerekir.

bazı malzemelerin marketten geliyor/bilgisayar yardımıyla üretiliyor olması aşure/elektronik müzik yapmanızı küçültmez. ya da bazı malzemelerin odun ateşinde değil de mikrodalga fırında pişirilmesi lezzeti azaltmaz. bu işin çok çok farklı bir matematiği mevcut. zaten elektronik müzikte üretilen seslerin bir çoğu da stüdyo ortamında kaydedilip üzerinde oynanıyor. mahmut orhan'ın beatmeyen kapışma diye bir yarışması vardı youtube'da. o izlenirse bu müzik türünü üretmenin de ne kadar zor ve emek istediği anlaşılabilir.
müzikal bilgisi, notasyon, mix, kayıt teknolojisi bilgisi en çok olan insanlar olabilir elektronik müzik icracıları. sevdiğim bir kaç konser linki bırakayım;

bonobo - live at alexandra palace - arkadaki senfonik orkestra, performans boyunca eşlik eden farklı ses özelliklerindeki vokaller, telli çalgılardan üflemeli çalgılara kadar kullanılan bir çok enstrüman bu işin zenginliğini ve matematiğini gösteriyor. benim favori parçam mesela 30. dakikada giren ten tigers. o şarkının 31. dakikasından itibaren bonobo abinin çaldığı bass ve ardından giren yaylılardan aldığım keyif über noktadadır mesela.

björk orkestral: live at iceland

björk albümlerinde, konserlerinde kullandığı enstrüman skalasını uzun yıllardır çok geniş tutuyor. arptan tutun afrika yerel çalgılarına kadar bir sürü farklı şey. kadının zaten jazz/punk-rock/avant-garde/elektronik vs bir çok tarzda albümü-şarkısı var. ve ayrıca dünyanın çok farklı coğrafyalarından isimlerle çalışan, o farklı coğrafyalardaki müzikleri de deneyen bir isim. suriye'den izlanda'ya, mali'den brezilya'ya kadar çok çok farklı coğrafyaların müziklerini elektronik müzik vasıtası ile bir araya getiren bir müzik tanrıçası. eski konserlerinde bir bakıyorsunuz jazz orkestrası ile çıkıyor sahneye. bir bakıyorsunuz tamamen bilgisayar üretimi seslerden oluşan bir albüm yapıyor (medulla), bir bakıyorsunuz ingiliz kraliyet orkestrası ile efsane konserler veriyor. bunu yapabilmek için bir çok farklı müzik tarzını denemeli, öğrenmeli, emek vermelisiniz. arkaya bilgisayardan ve saksofonu, ver yaylı enstrüman sesi ile olmuyor. bu yukarı bıraktığım link en yeni konserlerden.

sırf şu iki konser bile bu işin düşünüldüğü kadar basit olduğunu anlatmaya yetecektir. dediğim gibi sevdiğim linkleri bıraktım, bir de şu an aklıma ilk gelenler bunlar oldu. müzik yapmak için orkestra tut, o orkestrayı albümlerde ve konserlerde yanında tut, maaş öde, ekipman bakımını yap, prova yap vs vs hem çok maliyetli hem de çok zaman alan şeyler. evet maliyet/zaman azalması kimi coğrafyalarda ve avamın vasat altı olduğu ülkelerde müziğin kalitesini düşürmektedir. ancak düşük kalite nedeniyle tüm bir müzik türüne bok atmanın yanlış olduğu kanaatindeyim.
devamını gör...
meja bir parçasını çalmadı diye iki hafta ağladı. bi' de buna ağlayacak belli ahshs.
devamını gör...
çok yakar.
devamını gör...
tekniğiyle alakalı hiçbir şey umrumda değil, alkolsüz, kimyasalsız vb hiçbir uyaran olmadan beynimi uyuşturan tek müzik türü elektronik müziktir.
6 dakikalık muhteşem bir sound bırakıyorum, ilgisi olanlar dinler.


3. dakikaya dikkat. *
devamını gör...
izlandalı kraliçemis, kıymetlimis, değerlimis, bebeğimis, tatlışımıss björk bu müziği eleştirenler için şöyle diyor;


"it's so amazing when people tell me that electronic music has not got soul. and they blame the computers. they got their finger, point at computers like 'there is no soul here'. it's like you cant blame the computer. if there's not soul in the music, its because nobody put it there. and it's not the tool's fault."


bakınız;
devamını gör...
bununla doruğa çıkmıştır:
(not: 4.dakikadan sonrası aşırı tavsiye edilir)
devamını gör...
house.
techno.
progressive.
nu disco.
deep house.
dark disco.
neler neler.

nolur bu kadar kırılım olmasa.
herkesler ayrı bir tarz, farklı.

neyse,
in dark we trust.

edit: bırak elektroniği ''12 haziran 2024 megadeth istanbul konseri'' diye bir başlık açılmamış ortamda.
abooo.
ölü toprağı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"elektronik müzik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim