gayri safi yurt içi hasılası 1 milyar doların üzerinde olan müslüman ülke. ada ülkesidir ve çok hızlı bir yükseliş içerisindedir. islam aleminin lideri bir ülke olabilir yakında türkiyede en bilinen markası indomiedir.
devamını gör...
endonezce konuşan ülke.
devamını gör...
refik halid karay' ın eserlerinde tasvirlerini okuyup merak ettiğim ülkelerden biri.
devamını gör...
merak edenlere onerim, cok merak etmeye gerek yok. uzun suredir endonezya`da yasiyorum. bazi konularda turkiye`nin 10-20 yil oncesini hatirlatiyor bana. ama bazi konularda bizden daha iyiler. en azindan rahatlik ve gergin olmamalari konusunda. kavga etmek isteseniz bile kavga cikarmak cok zor, cunku insanlar rahat ve bu tur seylerle ugrasmak istemiyor, useniyor.
musluman cogunlukta ulkeler arasinda turkiye`nin 10 yil once lider oldugu bir cok alanda son 3 yil icinde turkiye`yi geride birakti, buna ekonomide dahil.
buarada insanlari turkleri cok seviyor, hatta yabancilar arasinda en avantajli olanlar turkler.
devamını gör...
güneydoğu asya ülkesi. adalardan oluşmuş bir ülke. 13.bini geçkin adası vardır. bu adaların bin civarında olanı da ıssız adalardır. bu adalar dağlık adalardır. bazılarında bugün de aktif olup lav püskürten yanardağlar bulunur. bu püsküren yanardağlar da hint okyanusu kıyısında bulunan sumatra ve cava isimli adalardadır.
tropikal iklimi sahip olup, bu sayede de doğal kauçuk, şeker kamışı, soya, kahve, çay, tütün ve palmiye yağı üretimi gerçekleşir.

eskiden hollanda sömürgesi olan ülkede, hollanda idaresi ikinci dünya savaşı sonrasına kadar sürmüştür. 1941 yılında japon işgali sırasında da, ülke bağımsızlığını ilan etmiştir. daha önce ülke uzun yıllar boyunca da hint etkisi altında kalmıştır. o yüzden budizm ve brahman dinleri etkili olmuş ve sonradan etkilerini kaybederek islamiyet yaygınlaşmıştır.

ülkeye nemi ve sıcaklığı fazla bir tropikal iklim olmuştur. mevsimler arası sıcaklık farkları da yok denecek derece azdır. sık ormanlarla kaplı ülke muson yağışları etkisi altındadır. dünyanın müslüman nüfus açısından en kalabalık ülkesi ve bol yağışlı bir iklime sahip. dolayısıyla köy imamının burada yağmur duasına çıkmasına da ihtiyaç yoktur.
devamını gör...
7,1 şiddetinde deprem gerçekleşmiş olan ülke.

tsunami tehlikesinden dolayı halk jakarta'dan nusantra'ya taşınmaya başlamış söylentileri var.

dedim sosyal medyam yok ama gireyim bir tivitıra bakayım.

arama kısmına endonesia ındonesia filan yazmamla birlikte girller hijablar pilovcoplar filan önerdi.

ay abdestinen duruyorum daha, hani haber alıyorduk senden ulan tivitır,

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"endonezya" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim