ahmaklar kalkıp kocası istediğinde sevişmeyen kadını cehennemlik ilan ettiği sürece devam edeceğini düşündüğüm tecavüzdür.
devamını gör...
kabul edilemez.
bir kadının rızası olmadan onunla cinsel birliktelik yaşamanın adı tecavüzdür ve evlilik içi, evlilik dışı diye ayrılamaz.
evlilik, kadının erkeği her daim mutlu edebilmek için tüm insani haklarından ödün verdiği bir kurum değildir, öncelikle burada anlaşalım.
bir erkekle kocası dahi olsa, beraber olmak istemeyen kadının hayır demesi, isteğin eyleme dönüşmemesi için yeterlidir. evlilik cüzdanı böyle bir durumda işlevsizdir.
devamını gör...
halen toplumun birçoğu tarafından kabul edilmeyen tecavüz şekli. artık evlendikleri için her istediği zaman kadın onunla birlikte olmak zorunda düşüncesine sahip karaktersizler o kadar çok ki .daha vahimi kadın hamile kalmışsa çocuğu aldırabilmesi için eşinin onay vermesi gerekiyor.
devamını gör...
bir kadının başına gelebilecek en kötü olaylardan biri. ülkemizde maalesef aşırı yaygın. evlilik içi tecavüzden doğan çocuk sayısı ise azımsanmayacak derecede fazla.
bir kadınla evlenince onu malı gibi gören, istediğinde birlikte olabileceğini istediğinde dövebileceğini düşünen ataerkil zihniyet var oldukça ve desteklendikçe kolay kolay bitmeyecek bu olay.
evli bir kadın kocası tarafından tecavüze uğradığında şikayetçi olmak istese karşılaşacağı tepkileri düşünebiliyor musunuz? ben düşünemiyorum. çok korkunç.
devamını gör...
evli bireylerin tek taraflı isteğe bağlı olarak karşı cinse tensel saldırmaları. tamamen hayvani bir davranış olduğunu düşündüğüm, malesef sıklıkla kadınların nadir de olsa erkeklerin maruz kaldığı davranış biçimi.
olumlu veya olumsuz bütün davranışların temelinde bireysel hak ve özgürlüklere saygı yatar. bu saygı yitirildiği zaman insanın insana eziyeti başlar. ne demiş cahit zarifoğlu, " bir incelik gösterin, incinmesin yüreğim".
devamını gör...
suçtur ve cezası hapistir. evli bile olsanız kimseye zorla bir şey yaptıramazsınız ve yapamazsınız. ülkemizde bu tür çok sayıda vaka olduğunu düşünüyorum kadınlar öldürülme korkusuyla bunu dile getiremiyor.
devamını gör...
bir kere eş olmaya aykırı bir anlayış. insan sevdiğine nasıl zorla bir şey yaptırabilir ki? ve evet, türkiye cumhuriyeti yasalarına göre de suçtur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"evlilik içi tecavüz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim