dram / komedi
9.1 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

phoebe waller-bridge'in hem yazdığı hem başrolünde oynadığı dizisi. dördüncü duvarı yıkmasıyla ünlenen bir trajikomedi. dizide ingiliz mizahının güzel örnekleri bolca mevcuttur. pwb'nin edinburgh'da sahnelediği tek kişilik oyunundan uyarlanmıştır. aslında tek sezon kalacakken hem çok beğenilmesi hem de pwb'nin aklına andrew scott'ın oynadığı hot priest gibi harika bir karakter fikri gelmiş olması sayesinde bir sezon daha çekilmiştir, çok da iyi olmuştur.

favori karakterim ise fleabag'in kızkardeşi claire. mutsuz bir evliliğe hapsolmuş, hayatını kalıplara bağlı yaşayan, her şeyi içine atan, davul gibi gerilmiş, depresif, biraz nevrotik ve kızkardeşini sevse de bunu ifade edemeyen claire. özenle yazılmış ve bence dizideki en gerçekçi karakter.
devamını gör...
ilk sezon olayı kavrayana kadar nerelere geldiğimi sorgulatan ama ikinci sezonda ciddi anlamda andrew scott ile çok başka yere giden bir hikâyenin bitmesi üzen bir dizi. çerezlik tek gecede bitebilecek bir serüven.
devamını gör...
hayatınız yokuş aşağı yuvarlanırken bir köşede durup ona gülmeye başlamışsınız hissi veren harika dizidir. bitirdiğimde "phoebe waller bridge sen ne çeksen izlerim bu saatten sonra!"demiştim. hâlâ bu sözün arkasındayım <3
devamını gör...
son zamanlarda izlediğim en güzel diziydi.
zaman zaman anksiyetemi coştursa da her dakikasından keyif aldım.

baş karakterimizin isminin olmamasından tutun da, kendi stresiyle ve suçluluk duygusuyla baş etme şekli insanı derinden etkiliyor. suçlu olduğunu bilip, kendini masum göstermeye çalışmaması da epey etkileyici.
devamını gör...
amazon prime’dan veya çeşitli korsan sitelerden izleyebileceğiniz iki sezon 12 bölümlük muhteşem ötesi dizi. baş karakterimiz pire torbası anlamına gelen flaebag lakabıyla tanınıyor. karakterin ismi yok. kadının başından geçen kişisel olaylar mizahi bir şekilde anlatılıyor. tatlı bir ingiliz dizisi. diziyi yazan ve yöneten phoebe waller- bridge muhteşem bir kadın. bu dizinin onun için oldukça kişisel olduğunu kendisi de çok kez söylemiştir. üçüncü sezonunun gelmesine ilişkin de “ fleabag'in, yani benim 50 yaşıma geldiğimde dönmem fikrini seviyorum. çünkü o zaman hayatı daha çok deneyimleyecekmişim gibi hissediyorum. o zamanlar neye bulaşacağını tanrı bilir. aslında böyle bir karakterin ileriki dönemlerini görme fikri heyecan verici. ama şimdilik başından çok şey geçti. gitmesine izin vermeliyiz." bir röportaj verdi.
devamını gör...
ilk bölümün, ilk birkaç dakikasında "nereye geldim lan ben" dedirten :)
zamanla usturuplu bir hâl alan sevimli kadının canlandırdığı sevimli bir karakterin üzerine kurgulu bir ingiliz dizisi.
sağlam dizi, izlenir.
devamını gör...
hüzünlü bir komedisi olan, oldukça samimi bir dizi izlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken dizi.

bu sevimli dişlek kızın kameraya dönüp haylaz haylaz bakarak, insanı bir anda kahkahaya boğması harika gerçekten.
devamını gör...
çok güzel dizi. baş karakterimiz devamlı 4. duvarı yıkıyor. bu da bizi birbirimize daha çok yakınlaştırıyor.
devamlı sevilmediğini düşünen,dışlanan ve bu duygularla yeri gelince kendini suçlayarak yeri gelince''saçmasapan'' şekillerde baş eden tüm kadınların kendinden bir parça bulması muhtemel.
karakterimizin sürekli depersonalizasyon yaşadığına ve bunu bize 4. duvarı yıkarak anlattıklarına dair bir yorum duydum. duyduğum an diziye olan tüm bakışım değişti,taşlar yerine oturdu. depersonalizasyon yaşayan herkesin yalnız değilim çığlıkları ile izleyeceğini düşünüyorum.
devamını gör...
çok gerçekçi bir bakış açısıyla yazılmış ve oynanmış, kara mizah öğeleriyle bezenmiş olan ingiliz dizisidir. karakterleri ve oyunculukları çok beğendim. 3. sezonu gelse de izlemeye devam etsek diyor, aynı zamanda senarist de olan ana karakterimizi saygıyla selamlıyorum.
devamını gör...
sadece iki sezondur ve toplamda 12 bölümdür. yaratıcısı ve başrolü olan hanımefendi muhteşem phoebe waller-bridge'dir. yeteneği su götürmez. gülse birsel'i getiriyor aklıma. çok benzer iki kadındır. şahane oyuncu kadrosuyla ödüllere doymamışlardır. mutlaka izlenmesi gereken dizidir. durum komedisi olarak adlandırabiliriz. bir miktar absürt komediye de kaçıyor.
devamını gör...
birkaç bölümde resmen arkadaşımız olmuştur. kameraya dönüp her bakışında ne demek istediğini anlarız, bizim sabrımız taştığı sırada onunki de taşmıştır, üzülünce biz de üzülürüz. bunu onlarca bölümde beceremeyen karakterler varken büyük iş başarmıştır kuşkusuz.
devamını gör...
daha iyisini izleyene kadar izlediğim en iyi dizidir. o kadar benimsedim ki başrol kızcağzımızı aktı gitti bölümler. hot priest'ımıza da düşmemek elde değil be.*
devamını gör...
“çok yanlış zamanda izledim bunu, çok. ühü” dememe sebep olmuştur. tekrar tekrar izlediğim ve izleyeceğim bir dizi. öyle ki aynı anda hem kötü hem de iyi hissettirebiliyor. finalinde hala mahvoluyorum. kadınlar olarak başrolle inanılmaz empati kurduk bir bütün olduk. ama kadınlar kadar erkeklerin de izleyip bazı dersler çıkarması gerektiğini düşündüğüm bir dizi. phoebe waller-bridge ’in özgün bir tarzı var, seviyoruz kendisini.
devamını gör...
ilk 2 bölümde ne oluyoruz moduna girdiğim ama izledikçe içine çekildiğim mükemmel dizi. ilk sezonu ile kendine bağlayıp 2. sezonu ile woooow dedirtmişti. ne zaman kafama esse ya da bazı duyguları abartsam açıp 2. sezonu tekrar tekrar izlerim ki şuan yeniden başlamamak için zor duruyorum. karakteri o kadar gerçekçi, duygular o kadar bizden ve aurası o kadar tanıdık ki izlerken kendimi karakterlerden alamıyorum
'özellikle andrew scoot'dan^'
devamını gör...
yani normalde bir diziyi ikinci kez izlemem. zaman kaybı gibi geliyor. onun yerine yeni diziler izleyip yeni bir şeyler görmek daha cazip geliyor. ikinci kez izlediğim sadece iki dizi var: ezel ve fleabag. fleabag'in ilk sezonu çok iyi ama ikinci sezonu efsane. bu diziyi izledikten sonra phoebe waller-bridge'in yazarlığını yaptığı bütün işleri izleme kararı aldım. onun mizah anlayışına bayılıyorum.


sanırım dizide en sevdiğim sahne rahibin fleabag'in dördüncü duvarı yıktığını farkettiği sahneydi. sadece bir sahneyle rahibin fleabag için ne kadar önemli olacağını ve fleabag'in içini kolayca okuyabildiğini göstermişler. hani yazarlıkta maharet az kelimeyle çok şey anlatabilmektir ya. işte bu da o hesap bir analtım olmuş.
devamını gör...
bir ingiliz dizisi. aşırı severek izlemiştim. biraz trajik bir hikayesi olan kızın etrafında dönen olayları anlatıyor. absürt komedi diyebiliriz sanırım. izlemelisiniz derim.
devamını gör...
bu diziden önce bi kişiliğim yoktu benim gerçekten. o kadar kendini sevdiren bi dizi ki kafayı yedim izlerken. 9247945 sezon olsa izlerim. ah hot priest thank u for making me gay.
devamını gör...
yaratıcısı ve başrolü phoebe waller-bridge olan güncel iki sezonu olan trajikomik bir dizidir. kara mizahı ve absürt komedisiyle herkese hitap etmeyebilir. alışılmadık tarzıyla ilk bölümler tuhaf gelse de alıştığınızda fazlasıyla kendine bağlıyor. başrolün sürekli kameraya bakarak aklından geçenleri söylemesi ya da hiçbir şey söylemese bile yüz ifadesiyle duyguyu izleyiciye çok güzel geçirdiğini düşünüyorum.
dizi hayatında yolunda gitmeyen birçok problemle mücadele ederken tek başına ayakta durmaya çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor. başrol aslında birçoğumuz gibi hayatında büyük hatalar yapmış, bu hataların bedelini bir şekilde ödemeye devam eden, kayıplar yaşamış bir kadın.

yakın zamanda annesini kaybetmiş, en yakın ve tek arkadaşı kendi hatası yüzünden canına kıymış, babası ölmeden önce annenin öğrencisi olan şirret bir kadınla birlikte, kendisine hiç benzemeyen ablasıyla olan ilişkisi çok kötü olan bu kadının bütün bunlarla başa çıkma yöntemi ise hayatı bütünüyle dalgaya almaktır.

bütün bunlarla nasıl başa çıkacağını, bundan sonrasında hayatıyla ne yapacağını bilmiyor. bu yüzden kendisini oradan oraya savrulurken görüyoruz, özellikle de ikili ilişkilerde. içerisinde bulunduğu durumlara olan tavırları, düşünceleri ile sık sık sizi güldüren hayatı tiye almış bu kadının zaman zaman kaçmaya çalışıp kaçamadığı bastırdığı iç dünyasına da tanık oluruz. komedi olarak başlayan dizimiz altında çok daha derin bir hikayesi olan trajikomediye doğru kayar. tarzı oldukça bize farklı gelse de yaşadıkları, hissettikleri ile kendisini giderek kendimize yakın hissetmeye başlıyoruz. hikayeler farklı olsa bile yaşadıklarıyla baş etme şekli, çoğunlukla baş edememesi, hatta daha çok batırması, kendiyle hayatıyla ne yapacağını şaşırması, buna rağmen bir şekilde ayakta durmaya çalışması tanıdık geliyordur belki de. hepimiz biraz böyle değil miyiz en nihayetinde. bütün bunları yaşamış olmanın kendisine en güzel getirisi ise her şeyin mizahi bir tarafını görebilmesi. bu yüzden ki dizi boyunca onunla beraber gülüyor, onunla beraber üzülüyoruz.

3 yıl sonra gelen ikinci sezonunda ise başrolümüzü bir aşkın içerisinde görüyoruz. karakterin absürtlüğü, aşık olduğu kişinin absürtlüğü ile birleşince ortaya çıkan hikaye de eğlenceli oluyor. kısacası başarılı bulduğum, izlerken keyif aldığım bir yapım. yakın zamanda olmasa da ilerleyen senelerde 3.sezon gelmesini umuyorum.
devamını gör...
müthiş bir dizi, ilk gün üç tane izledim sonra baktım ki çok yakında bitecek günde bire döndüm. sonra her güzel şey gibi bitti tabi. devamı gelir inşallah. sonu da...

ne kadar romantik bir ayrılık sahnesiydi. oldukça gerçekçi ve dramatikti. herkes tarafından aynı gün terk edilseydim ne yapardım bilmiyorum. babası evlendi ve sırt döndü, rahip allahı seçti, kızkardeşi sevgilisine gitti
devamını gör...
hafta sonunda yatağa gömülüp rahatlıkla bitirilebilecek dizilerden biri.
başrol oyuncusunun çekiciliği ile ön planda olan bir dizi gibi aslında, biraz da hayatın bazı gerçekliklerini yüzümüze vurmasıyla. izleyen herkesin bir yerde kendini bulacağına inanıyorum.

çok çok güzel mi, bence değil ama izlediğim için vakit kaybı olduğunu da iddia edemem. aynı kişinin oynadığı crashing isimli diziden yüz kat daha iyi olduğunu söyleyebilirim, en azından o diziyi izleyenler için fikir olur.

ara sıra üzülmek, ara sıra gülümsemek isteyenler için çerez bir dizi diye tamamlayayım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"fleabag" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim