umarım bi tek bana geliyordur dediğim istektir. arada nedendir bilmem özellikle geceleri bu arzu çalıyor kapımı. gün içinde de pek mutlu biri sayılmam ama yine de pek intiharı düşünen biri değilimdir. belki hedefsizliktendir. yani gün içerisinde ne kadar mutsuz olursam olayım en azından gerçekleştirmek zorunda olduğum olaylar ile meşgul olmak bunları düşünmemi engelliyor. lakin saat geceyi bulduğunda kendimle baş başa kalıyorum. o saatte ise gün içerisinde yaptıklarımın değerini sorguluyorum genelde. bu ise kaçınılmaz boşunalık hissini ve ardından buna son verme arzusunu getiriyor. bak yazarken gene geldi. demek ki insanlığın nefret edip küfür ettiği sorunlar aslında onların yaşama isteklerinin bir sonucu. demek biz bu hayatta varlığını sürdürebilmek için bir amaç bulmak ve bu amacı gerçekleştirmeye çalışırken acı çekmek zorunda olan bi tür mazoşist türüz. aslında bu hayatta nefret ettiğimiz, çözmek için canımızı dişimize taktığımız bütün sorunlar hayatın anlamsızlığını gizlemek için kendi kendimize yarattığımız illüzyonlar.
devamını gör...
her şeyin çözümü var, ölümün asla.
akciğerine nefes gittikçe mücadele etmek zorundasın insan. bizim doğamız bu.
eğer hayatının en kötü ve zor döneminde olduğunu düşünüyorsan sana güzel bir haberim var, bu zamanlar geçecek, ve bağışık hale geleceksin.
bir daha hiçbir şeyi seni bu kadar yaralayamayacak.
ama yook... en zoru değil de, kötüyüm, kötü hissediyorum diyorsan:
sen daha kötüsünü yaşadın ve aştın, bu sana n'apabilir ki?

asla yaşamadığım, kimsenin de yaşamamasını istediğim his ve arzudur. (tanım)
biz her sorunu aşabilecek güçteyiz, inan bana. bi mesaj atman yeterli dostum.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bu hiçlik, bu bütün, hayata bir anlam veremez, ama hiç değilse hayatı, olduğu hal içinde sürdürür: bir intihar etmeme hali.

oyalanma hâlindeyken gelmez. düşünmeye vaktin olduğunda gelir. geldiği gibide gider. çünkü hayatı olduğu gibi yaşamak gerekir. doğumu ne kadar gereksiz buluyorsan ölümde gereksiz olmalı değil mi? gece gündüz farketmeksizin düşüncesi bile gelmesin.yolla gitsin. yaşa gitsin. öyle tesadüfen.
devamını gör...
intihar kelimesini görünce aklıma mehmet pişkin geliyor. sonra aklıma kedilerim ve köpeğim gelip beni bu istekten kurtarıyor. 'bir süreliğine..'
devamını gör...
biri der gece gelen intihar etme isteği, öbürü der hareket halindeki metronun önüne atlama isteği, beriki başka bir şey der.
- lan oğlum bizim içimizde böyle bir istek yok, yatmışız uyumayı düşünüyoruz. siz de gidin yatın, böyle şeyleri aklınıza getirip zihninizi bulandırmayın.
devamını gör...
iki üç saat önce cidden intihar etmeyi değil de ölmeyi ne kadar istediğimi düşünüyordum şu anda geçti, ölmek istemiyorum. kendi hızıma yetişemiyorum. *
devamını gör...
normaldir. ben de hep şöyle düşünürüm; bu dünyada bu kadar gereksiz insan, vicdansız insan, kötü insan yaşarken ben niye yaşamayayım. en çok ben yaşacağım. dünyada dengeleri sağlamak lazım.
devamını gör...
ama lütfen rica ediyorum ve ben uzanamıyorum.

en yakınınızdaki şuna bi tokat patlatsın artık !..
devamını gör...
anlamsız bşr istektir.
devamını gör...
tam intihar etme isteği gelecek gibi oluyor. sonra bir gülme alıyor. azrailin gözü yaşlı.
devamını gör...
danismanlik almanizin vaktinin geldigine dalalettir. kendinizi modern psikiyatrinin ve psikoterapinin kollarina birakin, iyilesmeye kucak acin.

guclu kalin, bol sans.
devamını gör...
intihar bir intihar değildir. tercihdir. yaşam pamuk ipliğine bağlı. makas sizin eliniz. bazen tutayım derken ipi zedeliyorsunuz. varsın zedelensin fakat kopmasın. dikkat edin kendinize. bazen her şey düzelecek gibi olur fakat düzelmez. insanları acı büyütür, acının görülmeyen, hissedilmeyen bir şefkati vardır. bir gün geçer gibi olursa, hissedersiniz. kabul edin kendinizi. başka başka insanların kahırlarını nasıl çekiyorsanız, kendi kahrınıza da çekin. yaşamak çok gülünçtür çocuklar. bunu bilerek, öğrenerek yaşayın.
devamını gör...
eğer sık sık böyle bir düşünce zihninizi meşgul ediyorsa durum ciddi demektir. ben 1 yılın sonunda eyleme dönüştürdüm. siz lütfen bu kadar beklemeyin. yardım almaya çalışın. daha kötü sonuçları olmasın.
devamını gör...
...uykudur o... ciddileşiyorum, depresif bireyler ya da ruhsal dengesinde dalgalanma olan bireyler özellikle kaygı aksları bozulduğunda, bahar geçişi gibi ciddi doğa süreçlerinde ve sessizliğin hakim olduğu saatlerin yalnızlaşma/bireyselleşme etkisiyle bu yönelime daha fazla teslim olurlar engeller de doğal seleksiyonla azalmış olur. kesinlikle destek alınmalıdır ama bilinmelidir ki, birçok ilacın yan etkisinde intihar eğilimini pik yaptırdığı belirtilmektedir...ne olursa olsun , yaşamaya mecbursun kardeşim...
devamını gör...
yaşayanlara "kendinizle kalmaya korkmayın", dediğim hadisedir. yaşananlara inat, her düşüşte daha güçlü kalkıp daha sağlam ilerlemek de bir seçenek. acılarınızı elbette anlayamam, ama bacaklarında güç kalmayana dek onca acıya rağmen her düştüğünde ayağa kalkan bir boksör gibi ayağa kalkmazsanız daha çok yumruk ve tekme yiyeceksiniz.

insanoğlu dinazorların döneminde yaşamadı, ama onlar kadar olmasa da koca koca canavarlarla kapıştı hayatta kalmak için. onlar öylesine denememiş olsaydı, biz burada olmazdık. peki siz kendinizi yeterince denemiş sayıyor musunuz?
devamını gör...
derin depresyon içindeyken yaşadığım, tekrar gelmesini hiç istemediğim arzu halidir.
sonsuz uyku yerine sekiz saatlik uykunuzu tercih edin. her an bu duygu ile boğuşuyorsanız lütfen profesyonel destek alın. yaşamı en güzel şekilde yaşamayı hak ediyorsunuz. her insan, gecenin sabah oluşunu görmeyi hak eder. inanın, zifiri karanlıkta yıldızlar da en ihtişamlı hallerinde olurlar. sadece aydınlığı görmeye istekli olun.
devamını gör...
muhtemelen hayattan degil bir seylerden kacmaya ya da bir seyleri yok etmeye calisiyorsunuzdur.
o seyi bulun ve hayatinizdan cikarin, kendi kendinizi kendi hayatinizdan cikarmak yerine. ve sacmalamayin lutfen.
devamını gör...
sabaha karşı 4-5 saatleri arasında gelen istek bende bu. terasa çıkıp aşağı sallanasım geliyor. kaç saniye sürer ya da ortalık ne hale döner bir fikrim yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"geceleri gelen intihar etme isteği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim