sadece zemin katta oturan yazarların beğeneceği muhtemel olan tanımdır. *
sadece yazarları değil tüm yurdu birbirine düşürür bu mesele...

önemli bilgi: yönetim planına, "zemin katta oturan kiracı yahut daire sahiplerinin asansörü kullanmadıkları, asansörden faydalanmadıkları ve bu sebepten ötürü asansör harcamalarından muaf tutulacakları." maddesi eklenir ve bu madde çok çok anlayışlı yurdum insanı, sevgili apartman sakinleri tarafından onanırsa, söz konusu ücretten muaf tutulurlar. tutulurlar mı ? hemen bakalım:

aaaa ama dur kardeşim! ne diyorsun? yasaya göre ortak masraflar tüm apartman sakinleri tarafından ortaklaşa ödenmeli!

he, he. kadın kullanmıyor yahu, neden ödesin?
her yasamız düzgün değil mi? kaldı ki bu düzgün olsun.

linç olmamak dileği ile
sevgiler, yönetici
devamını gör...
ödemelidir. son katta oturanların da merdivenleri giriş kattakiler kadar kirlenmez ama onlar da temizlik masraflarını ödemelidir.
devamını gör...
bilmiyorum ama bence de kulağa saçma geliyor.
devamını gör...
bilmiyorum ama bence de kucağa saçma geliyor.
devamını gör...
bence saçma değildir. apartman yaşamı maalesef böyle bir şeydir, kullanmadığımız asansörlerin bakım ve yenileme ücretlerini ödüyoruz, temizlik bile yapmayan apartman görevlilerine aidat döküyoruz, her daire sahibi kafasına göre kalorifer yeniliyor, hepsi farklı boyutlarda fakat pay ölçer yok, her kış herkes aynı doğalgazı ödüyor?? yani kimse hakkını da aramıyor garip bir şekilde. hiçbir ortak yönetim kararından "eyvallah ödeme kardeşim" çıkmaz.

(bu ay bizim asansörler yenilemeye başlıyor da, çok doluyum bu konuda... geçtiğimiz aylarda 5 defa falan asansörde kaldım. yönetici diyo ki telefonun yanında olsun bir şey olmaz. iki tanesinde panik atak krizi geçirdim, şıllık kadın sen anca kedilerin su kaplarını çöpe at.)
devamını gör...
kat malikleri kanununa göre,yazarın dediği gibi yönetim planına istisna kaydedilmesi durumu hariç, apartmanın tüm giderleri ‘ortak gider’dir.
çatının akması durumunu ele alalım; bu sefer diğer kat malikleri ‘bizi ilgilendirmez, ara katta oturuyoruz’ da diyemezler. apartman bir bütün olarak ele alınır. apartmanın her tür masrafı da ortak ödenmelidir.

not: ben de giriş katında oturuyorum ve defalarca asansör tamir masrafı ödedik. bu yüzden sırf eğlencesine asansöre binip üst katlara çıkıyoruz arada.
devamını gör...
biz ödemiyoruz şükür.
devamını gör...
biraz koyar insana.
madem aidat ödüyorum zevk için asansöre iner binerim duygusuna yol açabilir.
devamını gör...
şehir hayatının, apartmanda yaşama kültürünün gereklerinden biridir. bir çok kişi aynı çatı altında ortak yaşar. apartmana ait çatı, asansör, temizlik hizmeti, tesisat vb. ortak kullanılır. apartmanda yaşıyorsanız baştan bunu kabul etmişsiniz demektir. anlaşılmamasını çok saçma buluyorum.
en üst katta oturuyorsam ve apartman sakinleri çatı için para vermiyorsa, kendi üstümü yaptırır asma kilidi takarım, kimseye çatıda adım attırmam. giriş katlar asansöre katılmıyorsa ben de ana giderlere ilgili masraflara katılmam hatta sorun çıkması için uğraşırım. bana ne benim evimi mi lağım basacak. demem o ki bencilliğin sonu yok.
apartmanda yaşama kültürü paylaşma temeline dayanır. her davranışınızda komşunuz da hesap etmek zorundasınız.
bazı insansılar bunu anlamayıp hala apartman dairesine ahır muamelesi yapıyor.
6 katlı bir apartmanda 3. katta oturup sportif olduklarından dolayı asansörü kullanmadıklarını iddia eden aile bozulan asansörün tamirine katılmadı. asansör yapıldı ancak 3. katta durmayacak şekilde ayarlandı. yüzsüz, terbiyesiz insanlar 4. kata çıkıp bir kat inmeye başladılar. yani demem o ki apartman hayatının en kötü yanı komşularınızın insansı olmasıdır. temel mantık ve empatiden yoksun olmasıdır.
devamını gör...
türkiye’de yaşayıp vergi veriyoruz. bir asansör ücreti de koymaz be bize.
devamını gör...
ama iş satışa gelince asansörlü apartman diye 50 bin lira fiyatın üzerine koyuyosunuz.
devamını gör...
geçmediğin köprünün parasını ödemek kadar koymayan olaydır.
devamını gör...
apartman evimiz asansör babamız. apartmanda olan apartmanda kalır.
devamını gör...
herkes öder. girişteki adam ben ödemem dediğinde, birinci kattaki adam ben bir birim, ikinci kattaki adam ben iki birim ödeyeceğim der, onlar da haklıdır. bu da işi içinden çıkılmaz hale getirir. apartman giderleri arsa payları oranında dairelere paylaştırılır. bir yazar, ortak ısıtmada daire sahibinin petek sayısını artırdığını söylemiş. bu yasaktır. apartman yönetimine haber vererek ve boruları kullanarak mevcut peteğinizi odanın içinde farklı bir yere alabilir, ya da önce petekleri dışarı çıkartıp eşdeğer olma koşuluyla yeni petek taktırabilirsiniz. ancak petek sayınızı artıramazsınız. 634 sayılı kat mülkiyeti yasasına göre yasaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"giriş katta oturup asansör ücreti ödemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim