literatürde sonofobi, akustikofobi, fonofobi, ligirofobi gibi farklı türlerle ortaya çıkan, belirli seslerden korkma rahatsızlığı.

havai fişek, trafik gürültüsü, kapı çarpması, patlama gibi yüksek sesler bu gruba girerken, bazı durumlarda kişi kendi sesinden dahi korkabilir. hatta bu tür fobilere sahip kişi, karşısında bir balonu patlatacak gibi yapmanız ve patlatmamanız durumunda bile, çıkabilecek yüksek ses nedeniyle paniğe kapılır.
devamını gör...
g*tünden korkmak diye okuduğum başlık. tanımı görene kadar da farketmedim. mutluyum. ama mejanın başlıklarında neden böyle şeberiyorum bilmiyorum.

gürültüden korksak şahinde 1000lik baslarla dolaşmazdık.
devamını gör...
bence gürültünün boyutuna ve yakınlığına bağlı olarak oluşabilecek olan durumdur. örneğin kilometrelerce uzağımda havai fişek patlasa korkmam ama 1 metre yakınımda balon patlasa korkarım.
devamını gör...
ani sesler beni de korkutur.
devamını gör...
misofoni hastası olduğum için her türlü sesten korkarım. kulak tıkaçları ile geziyorum. gayet normal bir korkudur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gürültüden korkmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim