90 sonrasında doğan bir çok türk gencinin içinde bulunduğunu gözlemlediğim durum. ilgi alaka ,çağın gereklilikleri tabiki de farklı . milenyuma doğmuş bir türk, evrensel değerler üzerine bir bakış açısı geliştiriyor fakat siyaset kavramından ne kadar uzak kalmak isterse o kadar bilgi sahibi olmak zorunda olduğunun da farkında, aradığı özgürlük ,adalet ve bir çok farklı konudaki bakış açısı birinde ikisinde değil hiç birinde yok. tamamen onun fikirlerini yansıtan bir düzenin parçası yok ,ama birini bulması gerekli fakat konuşamıyor. yanlış şeyler söylemekten korkuyor. ötekileştirilmekten. bir taraftan değil her taraftan.
devamını gör...
korkanın çocuğu olmaz
devamını gör...
aslında siyaset konuşmaktan korkmuyoruz. korkan insan ortamı gelince fikirlerini dik dik söyler mi hiç? bizim asıl çekindiğimiz şey; karşımızdaki kişinin fikirlerinin bizimle uyuşup uyuşmadığı ve dahi bize nasıl tepki vereceği.

herkesin ayrı ideolojisi var ve herkesin her konuda yorumu var. e buna üstümüzden atamadığımız "fikir dayatma" huyunu da ekleyince... yetmiyor, suyundan da koyuveriryoruz işte.
devamını gör...
bugün sadece gençler değil birçok insan siyaset konuşmaktan korkuyor ve sokak röportajı veren bir vatandaşın göz altına alındığı günümüz türkiyesinde gayet normal karşılaştığım durumdur.
devamını gör...
oldukça basit bir şekilde açıklarsak. sistematik cahilleştirme politikası.
devamını gör...
babamın bir lafı vardır akrabalarla konuşurken işitmiştim . büyük ihtimalle herkesin babasının dedesinin annesinin teyzesinin lafıdır bu . eşle dostla siyaset yapılmaz . işte babama bu cümleyi kurduracak kadar iğrenç bir durum haline gelmiştir türkiyede siyaset . karşı tarafla aynı düşüncede değilseniz eğer ona istediğiniz kadar mantıklı açıklama yapın ikna edemeyeceksiniz çünkü onun doğruyla mantıkla işi yok onun görevi tek bir bakış açısıyla nefes alarak yaşamak .
devamını gör...
en son konuşma sebebim ağzı gevşek bir arkadaşımın dayak yemesine engel olmak içindi.
devamını gör...
üslup sorunu yaşama, kendini anlatamama, nefret dili kullanma ile yüksek korelasyona sahip bir duygu durumudur.

eğer ki bu korku türüne sahip olan bir insan varsa o kişi yeterince iyi siyaset konuşamıyordur. çünkü siyaset demek, alttan girip üstten çıkarak kitleleri ikna etme sanatıdır. gerçek bir siyaset konuşucusu da ince sözü ile yerer eleştirdiği kesimi ve de sözleri didik didik edilse de somut bir suç ihtimali veya yanlış anlaşılma ihtimali oluşmaz. nefret dili ancak kutuplaşmaya ve ayrışmaya sebebiyet verir.
devamını gör...
kendini sırf fikrini beyan ettiği için silivri'de bulmak istemiyordur, bu yüzden ulu orta her yerde konuşmaktan çekiniyordur.
devamını gör...
2000'li yıllardan sonra ortaya çıkan korkudur. 2000'li yıllardan önce insanlar fikirlerini hür şekilde ifade edebiliyordu.
devamını gör...
sadece retweet atıyorum buna rağmen bazen aklıma geliyor gece evi basarlar mı diye, kafayı yemişimdir.
devamını gör...
nasıl konuşulacağı bilinmediği için ortaya çıkan durumdur. ben gayette siyaset yapılacağını düşünüyorum.
devamını gör...
karşınızdaki kişiyle siyaset yaptığınızda eğer farklı düşüncelerdeyseniz karşınızdaki kişiyle aranıza mesafe girebilir. ikinci bir konu olarak devlet memuru olmayı düşünüyorsanız yaptığınız siyasi konuşmalardan sonra artık düşünemezsiniz. bu tür konularda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
devamını gör...
(bkz: silivriye alalım arkadaşı)
devamını gör...
ınsanlar neden siyaset konuşur ki dediğim sorun.
devamını gör...
evet korkulur . mesela buraya yazarken bile yok ya siyasete hiç girmicem deyip sildiğim çok tanım var.
devamını gör...
dönem fark etmeksizin hep içinde olduğumuz durum.
devamını gör...
evet konuşunca hep bir şeyler olur malesef. kişi hür ve özgür olmayınca susuyor mecburen.
hani bir ara vardı gündem olan ' hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu' gibi .
devamını gör...
türk insanı coğunlukla birey olmayi basarabilmis degil. bu nedenle siyasi gorusunu kendi icat etmiscesine savunabiliyor.

siayset konusmak da bu nedenle şucu vs bucu şeklinde oluyor. ben şahsen siyaset yerine adaleti tartısmayi tercih ediyorum. insanlarin vicdanina seslenebilirseniz partiden bagimsiz dogru ile yanlis veya yapilmasi gerekenler konusulabiliyor.

benim bahsettigim yuzyuze olarak konusmak. sozlukte siyaset tartismak kadar bos bir o kadar da riskli bir sey olamaz.
devamını gör...
muhalif görüşlere sahip olan bireylerde sıkça görülen korkudur. hele bazı ortamlarda eleştirmek imkansızdır. fakat akranlarım olan gençlerde böyle bir korku olmadığını düşünüyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'de siyaset konuşmaktan korkmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim