oldukça haklı bulduğum çağrıdır. gerçekten işe yaramayacak olanlar orada sadece ayak bağı oluşturur, beslenmesi barınması gereken ekstra bir yük olur.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bu da gösteriyor ki eğitimli olmak şart. ilk yardım konusunda, afet sonrası nasıl bir yol takip etmeli vs. konusunda insanlara ders verilmeli, eğitilmeli.

eğitim şart.
devamını gör...
haklı ve mantıklı çağrıdır. iyi niyetle bireysel olarak getirilen az sayıda battaniye gıda vb. şeyler işe yarasa bile özel araçlar trafiği tıkadığı için göçük altındaki vatandaşları çıkarmak için bölgeye sevk edilen iş makinalarının kepçelerin bölgeye ulaşmasına engel oluyor, gereksiz bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. yüzlerce bireysel aracın taşıdığı yük organize edilerek tek bir tır-kamyon ile bölgeye ulaştırılabilir. insan gücü bir otobüs ile 40-50 aracın boş yere trafiği kilitlemesini önler. ayrıca bireysel olarak gidilip eldeki malzemeler dağıtıldıktan sonra giden kişiler de yeme içme ihtiyacını karşılamak için ellerinde getirdikleri yiyecekler bittikten sonra oraya gelen yardımları kullanmak zorunda kalacak. zaten yakıt yok, bir de yakıtları bitip orada kaldıkları durumunda yükten başka bir şey olmayacaklar. her işin içine girmeden tespiti zor nüansları olabiliyor, haluk levent'in 1 tanesi hariç şarkısını bilmem ama gerçekten yaptıkları takdire şayan.
devamını gör...
haluk abiye saygım sonsuz ancak belli ki sadece profesyonel ekip yetmiyor. her yerde yardım çağrıları görüyoruz, henüz kimsenin gitmediği binalar var. herkes tanıdığı, akrabası falan olan insanların adresini yazıyor haber alamıyoruz diye. buraya hiç yardım gelmedi, kaderine terk edildi denilen bölgeler var. oralara gitsek, on kişiye bile ihtiyacı olan malzemeyi, gıdayı götürmüş olsak, bir kişinin bile yalnızlığına çözüm olmuş olsak, bir işin ucundan tutmuş olsak hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.
cumartesi günü bölgeye malzeme götürecek bir tırcı arkadaşımla gitmeyi düşünüyorum aksilik olmazsa. belki ilk yardım yapamam ama malzeme indirmeleri ne yardım ederim. şoförlüğüm var birilerini hastaneye, güvenli bölgeye, çadıra, toplama alanına her neyse işte taşırım. ne bileyim kurtulanlar ya da arama kurtarma ekiplerine çay, su dağıtırım. oradaki herkeste bundan fazlasını yapmıyordur herhalde. herkes donanımlı bir biz vasıfsız ayak bağı olmayız. durmaktan iyidir. öylece durmak istemiyorum çünkü duramıyorum.
devamını gör...
afet eğitimi olmayanlar olabilir ve gönüllü kisvesi altında yağma yapmak için gelenler olabilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"haluk levent'in deprem bölgesine gönüllü gelmeyin çağrısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim