(bkz: anthony hopkins) tarafından ustalıkla canlandırılmış bir karakter. yamyamdır fakat sadece nefret ettiği kişileri yer, canlı ve cansız farketmez büyük bir gurmedir. klasik müzik, resim tutkunudur tarihten de anlar, oldukça kibar bir karakterdir ama bakışları sizi her an tedirgin edip korkutabilir. çok dikkatli o yüzden de yakalaması zor bir katildir.
devamını gör...
ay bu bu. bu karakter işte. hem psikiyatr hem katil hem yamyam. ne de güzel birisi. keyifle izlenesi bi dizi ve karakterdir.
devamını gör...
muazzam yemek yapardı rahmetli.

babamı pişirsin yine yerim.
devamını gör...
aşkın değerini bilen asil insandır.

sağlam seviyor kabul etmek lazım. hannibal'da son sekanslarda clarince'i buzdolabına sıkıştırıp öpmesi ve kelepçeye rağmen ona saldırmaması manidardır. yalnız bu üstün zekası ve centilmenliğine karşın her erkek gibi arızalıya koşmuştur. mutlu bir hayat geçireceği, ona gül gibi çocuklar verecek bir yamyam hatunla ömür boyu süren bir birliktelik yaşayacağına gidip fbi ajanını sevmiştir. kendisiyle en uyumsuz konumdaki kadına sevdalanmıştır. aşkın zekadan ve mantıktan bağımsız gelişen bir güdü olmasının şık örneklerinden birisi de budur.

aşk, zeki adama çok büyük engel.
devamını gör...
doktor hannibal lecter thomas harris'in yazdığı kitap serisindeki kurgusal karakter. red dragon kitabıyla ilk kez ortaya çıkan bu kurgusal karakter zeki bir psikiyatrist ve yamyam seri katildir.
vikipedi

favori, karizmatik karakterim. anthony hopkins'ın serinin ilk filmi olan kuzuların sessizliği'ndeki performansını çok beğenmiştim.
özellikle şu sahne beni benden alıyor..
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
hannibal lecter, izlediğim en psikopat karakterler içerisinde ilk üçe giren şahıs.
devamını gör...
.
thomas harris tarafından kurgulanan roman/film karekteri. hem kitap serisini okudum hem film serisini izledim. çok acı çekmiş birinin çok acı çektirebilecegini anlatır "hannibal ın doğuşu" isimli kitap.. hannibal'ın yamyam olamsinin sebebi kardeşinin başına gelenlerdir aslında. öneririm. fakat kandan korkanlar tedbirli izlesinler..
devamını gör...
thomas harris'in yarattığı bir kurgusal karakterdir. çocukluğu ikinci dünya savaşına denk gelmştir ve anne babası gözlerinin önünde ölmüştür. daha sonra savaş ve kış ortamı nedeniyle yiyecek şeyler pek olmadığından küçük kardeşi öldürülüp yenir hatta zorla kendisine de yedirilir. savaş sonrası yetimhanede yaşamaya başlar çok geçmeden oradan da kurtulur ve fransa'daki amcasının yanına yürüyerek gider. amcasının evine vardığında amcasının da öldüğünü öğrenir ancak yengesi onu büyütmeye başlar ve iyi bir eğitim almasını sağlar...
devamını gör...
csi dizisinin yıldızı gil grissom'u canlandıran william petersen ayrıca hannibal lecter rolünde de manhunt filminde gözükmüştür. bunun dışında the silence of the lambs ve hannibal filmlerinde anthony hopkins, hannibal dizisindeyse mads mikkelsen tarafından başarıyla canlandırılmıştır.
doktor lecter çok küçük yaştayken kardeşinin vahşice öldürülmesine tanık olmuş ve bir daha aynı kişi olamamıştır. fransa'da yetişip tıp okumuş ardından amerika birleşik devletleri'ne geçiş yapmış, burada hem psikiyatr, hem opera hayranı, hem sanat tutkunu hem de soğukkanlı bir seri katil olarak hayatını sürdürmüş ve sonunda will graham tarafından yakalanmıştır. buffalo bill lakabı takılan seri katilin yakalanmasında clarice starling ile görüşmelerinin payı olmuştur.
devamını gör...
thomas harris'in 3 serilik kitabından sonra sinamaya uyarlanan tarihin en büyük ve ilgi çekici seri katillerinden birisidir.

hannibal film serisine göre hannibal'ın hayat hikayesi şöyledir.

hannibal bir kız kardeşe ve bir anne babaya sahiptir. soylu bir aileden gelmektedir. hannibal'ın ailesi soğuk kış ve savaş döneminde bir uçak kazası sonucu evleri'in yakının da ölür. bir yere gidemeyen hannibal o yerde mahsur kalır kardeşiyle ve kendi ailesini kendisi gömer. oradan geçen isyancılar hannibal'ın yalnız olduğunu fark ederek onu ve kardeşini esir alır. ve ilerleyen günlerde yemeğin bitmesiyle isyancılar hannibal'ın kız kardeşini katledim onu yerler.

o gece o an hannibal lecter ölmekte dir. en azından içinde ki insanlık. bir süre yetimhane de kalır ve ilk cinayetini işler bununla yargılanmaz.

daha sonra çinli yengesi lady murasaki'nin yanına yerleşir. yengesi samuray soyundan gelmektedir. dövüş sanatlarına ve kültürüne hakimdir. ve kendini koruması için hannibal'a öğretir. ilerleyen dönemlerde hannibal yengesini benimseyip ona yanlış yapana acımayacaktır.

daha sonra hannibal lecter bir morg çalışanı stajyeri olarak tıp dalında işe başlar tam bu dönemlerde kardeşi'nin intikamını alma fikri kafasına dank eder ve onların kardeşini yediği gibi onları yemek aklına dank eder.

ilerleyen yıllarda hannibal cerrah olarak görev yapar. bu sebeple insan bedenine hakimdir. sonra psikologluk ve fbi'için adli psikiyatr görevini işler.

hannibal günümüz seri katillerinden tamamen farklıdır. zevk için öldürmez öldürürken bir sebep aramaz. sadece açtır ve öldürür.

hannibal çok geniş bir genel kültüre sahiptir çoğu kültüre ait geçmiş tarihi bilir. sanata ve müziğe hayrandır. günümüzde kimse'nin olamayacağı kadar entel şık giyinen ve ender bir kişiliktir. her konuda bilgi sahibi...

hannibal adli psikolog olması sebebiyle kendi vakalarında ki gelişmeleri takip edebilir polisi istediği gibi manipüle edebilir. cesareti evine gelen polis dostlarına kaliteyle pişirdiği insan etini ikram edebilecek kadar ileri gitmiştir.

kimin aklına gelir ki başarılı bir psikoloğun bir seri katil olabileceği.

hannibal aynı zamanda hastalarını cinayet işlemesi veya kendisi'ni öldürmesi yönünde manipüle ederek gözlemleye seven birisidir.

hannibal'ın bir diğer tuhaf özelliği ise oldukça hassas burnudur. öyle ki sahip olduğunuz kanser'in tümör'ün kokusunu alarak teşhis edebilecek güçtedir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hannibal lecter" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim