sherlock holmes'ün nazi versiyonu.

inglourious basterds filminin başından sonuna kadar hayranlıkla izlediğim albay hans landa'nın dehasına olan saygım strudel sahnesinde zirve yapmıştır.

--! spoiler !--

koşer kurallarına göre, yahudiler aynı öğünde et ürünleri ve süt ürünlerini birlikte tüketmezler. strudel ise hayvan yağı (genellikle domuz) kullanılarak yapılan bir tür tatlıdır.

albay landa restoranda shosanna'yı sorgularken garson masaya gelir, landa biri kendisi diğeri shosanna için iki strudel sipariş eder. ayrıca kendisi için espresso, shosanna için bir bardak süt sipariş eder. landa'nın kendisi için strudel ve süt sipariş ettiğini duyunca shosanna'nın surat ifadesi değişir.

garson siparişleri getirmek için döndüğünde landa shosanna'dan özür diler ve krema sipariş etmeyi unuttuğunu söyler. shosanna strudeli krema gelmeden bitirmek için strudele doğru hamle yapar fakat landa "kremayı bekle" diyerek shosanna'yı durdurur. daha sonra garson kremayla geri gelir ve strudellerin üzerine krema koyar. landa shosanna'ya "önce sen" diyerek strudelden bir lokma almasını sağlar. shosanna memnuniyetsiz bir surat ifadesi ve derin bir nefes eşliğinde strudelden bir lokma alır. sorgunun sonuna kadar başka bir şey yiyip içmez.

albay landa, shosanna'nın hareketlerinden şüphelense de tam olarak emin olamaz ve restoranı terk eder.

--! spoiler !--
devamını gör...
sırf kendi ismini doğru telaffuz etti diye italyan(?) bir adamı "bravo!" diye motive etmisligi vardır.
devamını gör...
quentin tarantino bu karakterin yazdığı en ilginç karakterlerden biri olduğunu düşünmüştü ve bir ara ona uygun oyuncu bulamayacağından endişelenip filmi çıkarmaktan vazgeçecekti.
ancak christoph waltz'ın rolü canlandırma durumu ortaya çıkınca öyle olmadığı gibi oyuncu bu efsane performansı ile oscar aldı. karakteri bir "linguistic genius" yani dil konusunda uzman bir dahi olarak tanımlayan quentin o rolü başkasının öyle oynayamayacağını dile getirmiştir. landa her sahnesinde seyirciyi koltuğa kitleyen bir duygu karmaşası yaratır ve her zaman beklenmedik bir hamle ile seyirciyi şaşırtmaya devam eder.
christoph waltz bu performansı üzerine bir sonraki tarantino filmi olan django unchained filminde de rol almış ve yine oscar kazanmıştır
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

hans landa, quentin tarantino'nun 2009 yapımı "bastardlar" (inglourious basterds) filmiyle tanınan hayali bir karakterdir. bu film, ikinci dünya savaşı sırasında nazi işgaline karşı bir direniş hareketi yürüten amerikalı askerlerin hikayesini anlatırken, landa karakteri de filme farklı bir boyut katmaktadır.

hans landa, nazilerin ss subayı olarak tanımlanan bir gestapo albayıdır. filmde, yahudi avcısı olarak ün kazanmıştır ve düşmanlarını korkutucu bir tarzda sorgulayan ve bulanık sınırlara sahip olan bir karakter olarak tasvir edilir. landa, ustaca sorgulama teknikleri, keskin zekası ve etkileyici dil becerileriyle tanınır.

landa'nın karakteri, filmin açılış sahnesinde fransız bir çiftçinin kaçak yahudi ailesini aramasıyla tanıtılır. landa, tarlada gizlenen ailenin izlerini sürerken, onları yakalamak için kurnazlık ve psikolojik manipülasyon kullanır. bu sahne, landa'nın intikam arayışındaki soğukkanlılığını ve detaylara olan dikkatini gösterir.

landa'nın karakteri, filmin ilerleyen sahnelerinde, nazi liderleri tarafından tanınmış bir asker olan alman sinema oyuncusu bridget von hammersmark'ı araştırırken de ön plana çıkar. landa'nın ustaca sorgulama becerileri, onu hammersmark'ı kuşku altında bırakırken, sonunda onun gizli bir ajan olduğunu ortaya çıkarır.

filmin kurgusal hikayesi, landa'nın sorgulama yetenekleri ve kurnazlığı etrafında dönerken, karakterin karmaşıklığı da ortaya çıkar. landa, nazilerin vahşi eylemlerine karşın birçok seferde soğukkanlılık ve zariflik sergiler. bu durum, izleyicinin hem nefret etmesine hem de landa'yı ilginç bir karakter olarak görmesine neden olur.

landa'nın karakterinin derinliği, quentin tarantino'nun senaryo yazma yeteneği ve christoph waltz'in başarılı oyunculuğu sayesinde ortaya çıkar. waltz, landa'yı canlandırırken filmdeki performansıyla büyük beğeni toplamış ve 2010 yılında en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında oscar ödülü kazanmıştır.

hans landa, "bastardlar" (inglorious basterds) filmiyle sinema tarihine geçen ikonik bir karakterdir. tarantino'nun yaratıcı senaryosu ve waltz'in olağanüstü performansı, landa'yı unutulmaz kılmış ve ona geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı sağlamıştır.
devamını gör...
beyim izlerse ben de izler beğenirim.
devamını gör...
en sevdiğim sahnelerinden biri.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hans landa" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim