roman / fantastik / edebiyat
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

harry potter serisinin 5. kitabı ve doğal olarak da harry'nin okuldaki 5. senesi. ben bu kitabı ilk çıktığı seneden itibaren neredeyse her yıl düzenli olarak okudum. eleştirdiğime bakmayın severim harry'ciği *.

bir büyücü olduğunu öğrenen harry'nin hikayesinin en kalın kitabı. neden? çünkü harry artık bir ergen ve ergence tepkiler vermek zorunda. gerçi kitap boyunca verdiği tepkilerin bazıları çok haklı. ama sonuçta o tepkiler yüzünden de başına gelmeyen kalmıyor. neyse biz hikayeye dönelim...

harry'nin beşinci sınıf öncesi yazı olaysızca geçerken bir anda her şey alt üst olur. aylardır dönüşünden haber alınamayan kim-olduğunu-biliyon-sen'in neler yaptığı bir yandan harry'nin içini kemirirken, bir yandan da bir önceki kitabın sonunda yaşananları -okuyanlar ne yaşandığını anladılar- hazmetmeye çalışmakta başarılı olamamaktadır. tam bir travma sonrası stres bozukluğu halindedir bizim harry'cik. günleri bir de arkadaşlarının ona uyguladığı sessizlik politikası yüzünden bomboş geçmekte, her gün okula gideceği günü iple çekmektedir. derken bir gün parkta otururken kuzeni zorba dudley'in çetesiyle yanına gelmesiyle her şey değişir. bir anda muggle dünyasının ortasında kendisine ve kuzenine iki ruh emici saldırır. okul dışında sihir yapması yasak olan harry kuzenini kurtarmak için sihirli sözleri haykırır: "expecto patronum!"... sonrasını da okuyun canım. hem buralar daha ilk bölüm. çok olay yaşanıyor bu kitapta. okusanız daha iyi olur ^^

bu kitap harry'nin cedric'in ölümüyle başa çıkmaya çalıştığı, baskıya direndiği, baskıya direnenlere yardımcı olduğu ve de deneyimlerini gelecek nesillere aktardığı, bol bol ergen atarı içeren bir kitap. dile kolay 1000 sayfa(ydı herhalde). bunların üstüne harry'ye sindirmesi için bir de pişmanlık sosu eklemeyi uygun görmüş rowling. bu çocuk daha sadece 15 yaşında. biraz fazla gelmesin? sözlerimi "bu harry sana ne etti be rowling?" diyerek bitiriyorum.

ilk dört kitabı okumadan bunu okumayın e mi! bundan sonra da iki kitap daha var. keyifli okumalar.
devamını gör...
harry potter serisinin çoğunlukla yalnızlığı işleyen kitabıdır. zamanında kutsal kitap gibi elimden düşürmüyordum. baştan sona 10 kere okumuşluğum vardır.

bir listen and repeat.
devamını gör...
100 sayfa sonrasında ancak kahramanların hogwarts'a döndüğü kitap.. harrymizi aynı vatan emniyetten hakkında şikayet olması üzerine çağırdıkları gibi sihir bakanlığından çağırıp ifade vermesini isterler. ron ve hermione yeni mümessiller seçilir. ayrıca ana karakterlerden biri olan ravenclaw sınıfından sarışın luna lovegood ilk bu kitapla yeni karakter kilidi açılmıştır. sirius black'in ölümünü de çok pis bir spoiler olarak gazeteden öğrenmiştim.
devamını gör...
en çok üzüldüğüm kitaptır harry potter serisinde. en uzun kitaptır aynı zamanda. ikinci kez okurken, bildiğim bir sonun hiç olmamasını istediğim için harry'ye çat pat yapıştırasım geldi çokluk. tamam evet, mr. weasley i kurtarılmasına vesile olmuş olabilirsin. neden hiç büyüklerine fırsat vermiyorsun birazda onlar işi götürsün değil mi? canım sirius senin yüzünden öldü al bakalım. kitabın direk finaline geçtim ama gerçekten, harry kadar bende bu gerçeği kabul edemiyorum. üstelik, sirius'un ona verdiği o aynayı bölüm sonu canavarı gibi en en sonda bulmuş olması, kalbimi çok kırıyor. eğer o paketi çok önceleri açmış olsaydı, şömineyi kullanmayacak, kreacher pisliğinin yalanına maruz kalmayacaktı.
neyse sakinim..

bu kitap üzüntü ile kızgınlık arasında gidip gelen bir kitap bence. o yüzden en çok kızdığım kişi harry iken, ikincisi tabiki dumbledore. bu kadar uzak ve bilgisizce neden sonuç ilişkisi kurdurmadan yeniyetme bir çocuğa sadece denileni yap dersen, tabiki yapmaz. keşke azıcık anlatmış olsaydı, siriusta ölmezdi belki... ayrıca dumbledore, hala söylemediklerin var. hala bildiğin ama sakladığın şeyler var ve korkarım asla tam açık etmeyeceksin bunları. o kadar sinir bozucu ki..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"harry potter ve zümrüdüanka yoldaşlığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim