hayvanların deney amaçlı kullanımının yasaklanması amacıyla sivil toplum baskısı kurulmalı.
sahipsiz hayvanlar için hayvanların fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarını giderebilecek nitelikte barınaklar kurulmalı, sahibi olmayan hayvanlar için geçici aile sisteminin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yapılmalı.
hayvanlara işkence ettiği belirlenen kişilere ağır cezalar verilmeli, yaşamları boyunca hayvan bakmaları yasaklanmalı.
kişiler evcil hayvan almadan ya da sahiplenmeden önce o hayvanın bakımı, beslenmesi ve eğitimine dair en az 4-5 saatlik eğitim programına katılmalılar. bahsedilen evcil hayvan köpek ise hayvan sahiplendikten sonra ek 4 seanslık ( her hafta bir saatlik bir seans ) bir eğitim programında köpeklerine temel eğitimi nasıl vereceklerini öğrenmeliler. bunun için gerekli yasal düzenleme sağlanmalı.
evcil hayvanların hepsi için kayıt zorunluğu uygulamasının takibi yapılmalı. kısırlaştırılmayan evcil hayvanların yıllık kayıt yenileme ücretleri kısırlaştırılan hayvanların kayıt ücretlerinden yüksek tutulmalı. sonuçta kısırlaştırılmayan her hayvan gelecekte evsiz hayvanlara neden olmaktadır.
profesyonel olarak hayvan üretimi yapan kişilerin hayvanlara nasıl baktığı, üretim koşulları sürekli denetlenmeli. profesyonel hayvan üreticileri ürettikleri hayvanlardan sorumlu tutulmalı. profosyonel üretici olmak için bu konuda eğitim almaları ve lisans sahibi olmaları gerekmeli.
profesyonel hayvan üreticisi lisansına sahip olmadan kayıtsız olarak hayvan üreten kişilere yönelik ağır cezalar getirilmeli.
yine hayvan bakımı ve eğitimi alanında çalışan kişilerde eğitim ve lisans zorunluluğu olmalı. türkiye'de hayvan eğitimi yapan kişilerin büyük bölümü eğitimsiz. bunların içinde utanmadan haycan eğiticisi eğiterek lisans verenleri bile var ancak en temel hayvan bakımı ve eğitimi bilgilerinden eksikler. uluslarası anlamda kabul edilen sınavlardan en az birini geçmiş olma şartı aranmalı.
pet kuaförleri , köpek yürütücüleri, pet oteller yine bu kapsamda eğitim almalı. hayvanları sevmek ve daha önce hayvan sahibi olmanız olmanız hayvan bakımından anladığınız anlamına gelmez. vajinam var ama kadın doğum doktoru değilim. hayvan bakmak eğitim gerektiren bir iştir.
çiftlik hayvanlarının bakımı yine kontrol edilmeli. hayvanların fabrika tarzı yerde üretimleri yasaklanmalı. sadece et için üretilen hayvanların bile en azından yaşamları süresince acı çekmeden, hayvan refahını sağlayan koşullarda yaşamaları sağlanmaları. bu anlamda kafeste değil ancak çiftlikte serbest gezen, organik olarak tanımlanan çiftlik hayvanlarının üretimi desteklenmeli.
hayvan bakımı ve beslenmesi konusunda bilinçlenmek hayvan istismarının önlenmesinde etkili olacaktır.
yine anaokulundan itibaren tüm çocuklara hayvanlar dahil olmak üzere tüm canlıların yaşama hakkına saygı öğretilmelidir. kimse hayvan sevmek zorunda değildir ancak tüm insanlar yaşam hakkına saygı göstermelidir.
kimse vegan ya da vejataryan olmaya zorlanamaz. ancak sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde bitikisel gıdaların kullanımı teşvik edilmeli.
benim listen çok uzun, sanırım bu konuda sayfalarca yazabilirim ancak başlangıç olarak bunları listeme alırdım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayvanları koruma enstütüsü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim