fantastik bir film ismi gibi dursa da gerçekten yaşamış olan, adam rainer isimli kişi.

rainer cüce olduğu gerekçesiyle askere kabul edilmemişti. o yaşa kadar uzamamış olan boyu, bir süre sonra inanılmaz bir şekilde uzamaya başladı. akromegali adlı hastalığa yakalanmıştı ve aşırı derecede büyüme hormonu salgılıyordu.

aslında elleri ve ayakları cücelik teşhisi koyulduğunda bile normalden büyüktü. örneğin ayak numarası 19 yaşındayken 43 numara iken, 22 yaşında 53 numara olarak ölçülmüştü. ellerinin uzunluğu ise 24 santimetre olan adam, öldüğünde 234 santimetre boyuyla inanılmaz derecede uzundu.

akromegali hastalığı, uzamasına neden olmasının yanında, yavaş yavaş rainer'in sonunu getirdi. vücudundaki düzensizlikler sonucunda önce bir gözü kör oldu. sonra bir kulağı duymamaya başladı. bel kemiği eğilmeye başladığından yatağa bağımlı yaşamaya başladı ve 50 yaşında da hayata gözlerini yumdu.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bambu adamdır.
devamını gör...
lemuel gulliver.
devamını gör...
(bkz: akromegali)
devamını gör...
deve cüce oyununun vücut bulmuş hali.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hem cüce hem dev olan adam" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim