evet sevgili yazar dostlarım, yalnız kaldığımda farkettiğim sorun. hafta içi akşamları epi topu 3 ssat civarı bir kişisel zamanım kalıyor olmasına rağmen dizidir, kitaptır bunlardan dahi keyif alamıyorum bu da odaklanmamı zorlaştırıyor. hatta bazı akşamlar dur biri iki bira atayım da uykum gelsin tribine girip bomboş geçiriyorum zamanı. ne yapmam gerektiğini bulamıyorum açıkçası.naçizane fikri olan yazar varsa seve seve dinlerim. biraz forumsal oldu farkındayım bu seferlik istisna kabul edin lütfen.
devamını gör...
boşluk hissinin yansımasıdır. olur öyle arada. içine dönüp kendinle kalmaya devam etmelisin.illa bir şey yapacaksın diye bir şey yok. tek başına bir bankta oturup sadece doğayı izle o bile iyi geliyor.
devamını gör...
şu anki halim. anlatayım. ne uyuyabiliyor insan, ne de uyanabiliyor, ne yemek yemek istiyorum. aşırı gri bir havanın etkisi olabilir.
devamını gör...
sebebi kişiye hitap etmemesi olabilir ve şahsımca eskiden zevk alınan bir şeyden zevk alamamaktan iyidir çünkü eskiden zevk alınan bir şeyden artık zevk alınamıyorsa bir şeylerin yolunda gitmemesi daha muhtemeldir.
devamını gör...
kendinize hobi edinmelisin , ufak olsun sorun değil dostum. bak zamanla hayret ediyorsun kendine. insanın en büyük düşmanı kontrol altına alamadığı düşünceleridir. kontrolsüz güç , güç değildir. zaman sonra ışın kılıcını da kullanmayı öğreneceksin.*

hobi edinin , ahşap oymacılık , kil , resim yapmak , dönerle ayranı aynı anda bitirmek gibi.

t:günümüz insanların ortak sorunu.
devamını gör...
oturun ve hiçbir şey yapmayın.
arada sıkılmak da lazım. günümüzde bu hiçbir şekilde kabul edilmiyor. insanlar sıkıldıkları anda telefona bağlanıyorlar, daha çok, daha çok ve daha çok.
bir deneyde insanları sadece elektroşok olan odalara kapatmışlar. artık hiçbir şey yapamamaktan sıkılıp kendilerine elektrik vermeye başlamış denekler, sırf kafaları karışsın diye. bizim de bu deneydeki elektroşokumuz telefonlar.
sorununuz tam olarak sıkılmak değil de zavk alamamaksa, kafanızı taktığınız bir şey vardır. sorunsuz bir insan illa ki, bulurdu zevk alacak bir şey.
ya da gerçekten zevk alınacak hayatınız yoktur.
büyük ihtimalle, telefonun verdiği konfora alıştık. hiç zorlanmadan vakit geçirebiliyoruz ve her şey çok hızlı şekilde elimizin altında. başka aktivitelerle uğraşırken de hep o konforu ararız.
mesela, sözlükte aynı anda yüzlerce konu gelip geçiyor ve yaptığımız tek şey sayfayı yenilemek. sayfa yenilendikce yeni bilgiler, yeni insanlar, yeni konular. her yenilediğimizde karşımıza çıkan yenilikler bizi istemsiz şekilde mutlu ediyor. farkında değiliz, ama o yenilemenin verdiği haz bizi sözlüğe daha çok bağlar.
21. yüzyılın köleleri olarak bu sorun için yapmamız gereken tek şey telefonu duvara fırlatmak.
devamını gör...
insanın ölümü arzulamasına sebep olan durumdur.
devamını gör...
en son hiçbir şeyden zevk alamadığımda depresyona girdiğimi öğrenmiştim (15 yaşındaydım)
www.psikiyatri.org.tr/halka... buraya bakabilirsin eğer belirtilerin uyuşuyorsa destek al
devamını gör...
depresyonun göstergesidir.
hiçbir şeye odaklanamamakla başlar, sonrasında her zaman zevk alarak yaptığın şeylerden sıkılmaya başlarsın. örneğin sabahlara kadar oyun oynamayı seven ben, oyunun ortasında sıkılıp çıkıyorum artık. resim yapayım diyerek her şeyi ayarlayıp tuvalin karşısına geçip iki çizik atıp sıkıldığımı fark edip bırakıyorum onu da. çok iğrenç bir durum.
devamını gör...
son mesajlara istinaden zaten mevcut olan anlsiyete ile beraber bir depresyon tedavisindeyim. kısmen çözmüş olsam da bu zevk alamama durumu geçmedi onu belirtmek istedim sözlük.
devamını gör...
dopamin reseptörlerinin çürümesinin belirtisidir.
devamını gör...
özgür olamamanın kaçınılmaz sonucu.
devamını gör...
"yapabileceğiniz" şeylerin hepsine emeksiz, çabasız ulaşıyorsunuz gördüğüm kadarıyla, bu yüzden de bir cazibesi kalmamış, istediğiniz ve şu an imkanınızın olmadığı birşeyi, nasıl gerçekleştirebilirsiniz, onu düşünün, ve onun için "uğraşın", nerden başlıycaksınız, sonra ne yapacaksınız, bir plan hazırlayın, isteğinize ulaşmak için ne yapacağınızı düşünmek, yol aramak bile, sizi heyecanlandıracaktır.
sizi zorlayan şeyler bulun, yapamadığınız şeyleri yapmaya çalışın.
devamını gör...
hepimiz aynı dertten müzdaribiz.bu çağ'ın hastalığı mı bilemiyorum. bazen konuşmaktan zevk aldığın bir insan bile aynı tadı vermiyor tam heyecanlanıcakken geri kaçıyor bir tatminsizlik var çözemiyorum bende.sanki hiç bir şey mutlu etmeyecek gibi geliyor.biraz haksızlık mı yapıyoruz yoksa zaman mı bizi bu hâle getirdi.. of kafamda deli sorular.
devamını gör...
içindeki birşeyleri öldürmenin vakti geldiğinin göstergesi.
devamını gör...
21 .yy vebası bu olsa gerek . kim neyden ne kadar zevk alıyor ve ne kadar mutlu cabalamamiz gereken hiçbir şey yok herşey elimizin altında ..
devamını gör...
yakın zamandır yaşadığım bir durumdur. kitap okumak , film izlemek gibi şeylerden artık zevk almıyorum. bunun sebebi depresyon gibi duruyor ancak bu yaşıma kadar bu kadar sıkıntılı bir dönem geçirmedim. sanırım yaşadığım yalnızlık artık beni için için yok etmeye çalışıyor ama ben tam tersine yalnızlığı bir o kadar da bırakamıyorum. diğer taraftan biyolojik olarak artık yaş geldiği için sanırım bünye değişikliklerden ve hızlı hayattan yoruldu . ama hayatıma sokacak bir kurban da istemiyorum. kafamda deli sorular.
devamını gör...
gunumuz insaninin ortak sorunudur.
devamını gör...
tükettik çünkü eskiden insanlar sevdiğinin fotoğrafını cüzdanında tasirmiş, şimdi reklam yapıyoruz. herşey kolay ulasilabildigi sürece hicbirseyden hoşnut olamiyacagiz..
devamını gör...
hızlı yaşayıp, tüketmenin sonuçlarından biri. çağımızda atladığımız ve bir türlü anlamak istemediğimiz şeylerden biri de hedeflerimize ulaşmaktan çok onlara ulaşmak için verdiğimiz emekler. hedefe giderken yaşadığımız olumlu olumsuz her şey güzel olan aslında. şimdilerde hedefler uğruna hiçbir çaba harcamadan dayı amca aracılığıyla elde edilebiliyor. emek verilmemiş bir şey neden mutlu etsin, zevk versin ki?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hiçbir şeyden zevk alamamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim