iletişimin çoğunlukla dolaylı yollardan sağlandığı, gruplaşmanın daha bir yoğun olduğu kültürel yapılar için kullanılan ifade. tersi (bkz: low context culture)

basit günlük ilişkilerinizde bile gözlemleyebilirsiniz; türk halkı çoğunlukla derdini ima yoluyla anlatmaya çalışır, bu yüzden kendi yakın çevresi dışında biriyle temasa geçtiği an anlaşılmamaktan dem vurur.. bizim insanın canı bi şeylere sıkılır, hal ve hareketlerinden onu anlamanızı bekler.. çünkü allahuteala bize ağız vermemiş..

bu kültürel yapı kategorisine sokulan ülkeler tahmin de edilebileceği gibi daha çok doğu ülkeleri.. istisna olarak yunanistan, italya, finlandiya gibi ülkeler var. tabii ki bir ülkedeki kültür tamamen high context olarak tanımlanamaz, yerine göre low context özellikler de gösterir.. ilginçtir ki italyan, yunan, rus ve türk sinemasında iletişimsizlik üzerine veya en azından iletişimsizlik bahsine bir yerlerde değinen filmler daha çoktur mesela.. michelangelo antonioni'nin iletişimsizlik üçlemesi, hakeza nuri bilge taşra üçlemesi, andrey zvyagintsev dönüş ve sürgün filmleri, theo angelopoulos filmleri..

vampirillo ukdesi. fakat uçmuş....
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"high context culture" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim