bir joseph roth kitabıdır.

sonsuz kaçış (kitap) isimli eserin de yazarı olan joseph roth 1. dünya savaşına katılmış ve bu savaşın etkilerini hep üzerinde taşımış, nazilerin hüküm sürdüğü dönemlerde sürgün hayatı yaşamış önemli bir yazardır. bütün kitaplarında otobiyografik ögelere rastlamak mümkündür. bu kitabında da öyle.

hotel savoy yedi katlı bir otel. bu otelde farklı sosyoekonomik yapılardan insanlar konaklıyor. otelin ilk katları zengin insanlar için ayrılmış. onlar savaş sonrası perişanlıktan pek haberdar değiller. aslında haberdar olsalar bile savaş sonrası çöküntü onları pek etkilemiş görünmüyor. hayatlarına neşe içinde devam ediyorlar.

ancak üst katlara çıkıldıkça sefalet gözler önüne seriliyor. bu katlarda ise savaşın en çirkin yüzünü görmüş olan ve hala savaş psikolojisini yaşayıp beş parasız bir yaşam sürmek zorunda kalan askerler, fakir insanlar, iflas etmişler ve kanunsuzlar ikamet etmekte.

kitabın baş kahramanı gabriel dan'da esaretten kurtulup hotel savoy'a sığınan eski bir askerdir. ve onun konaklama döneminde ekim devriminin etkileri de otelin bulunduğu kasabaya çökmüştür.

yazarın diğer kitapları gibi bu kitabı da çok iyidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hotel savoy" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim