satılan malın hukuki olarak satıldığı konusundan ziyade o malın ne şekilde elde edildiğinin tespiti açısından bakıldığı zaman ikinci el de olsa alınan ürünün hukuken faturası bulunması gerekiyor faturası olmadığı durumda malın çalıntı olduğunun ortaya çıkması halinde kişi bu malı hukuki olarak elde ettiğini ispat etmekte zorlanır.
devamını gör...
sahibinden çıtır hasarlı
devamını gör...
ekşide olmayan bir başlık açtığı için arkadaşımıza helal olsun ve yolun açık olsun diyorum. gelin hepimiz böyle yapalım.
devamını gör...
noter veya başka bir resmi kurumun onayı olmadan veya faturasız yapılan bir satın alma sözleşmesiyle iddiada bulunmak pek makul değil. onaysız kağıtlar da kabul görecekse sözleşmeler üzerinden her türlü sahtekarlığın önü açılır neticede. fatura, onay vs olmadan da alışveriş yapmamak gerekiyor. internette bu şekilde milleti kazıklayan çok kişi var.
devamını gör...
herhangi bir şekil şartı yoktur. çalıntı olmamasına dikkat et yeter. hukukçu görüşüdür.
devamını gör...
zaten hukuk olmayıp vicdana kalsaydı işimiz yaştı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ikinci el ürün satarken hukuki sorumluluk" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim