"inanmak" var eyvallah ama bir de "bilmek" var. bugün afrika'nın balta girmemiş ormanına balta bırakıp kaçan baltalara bile sorsan inandığını doğru olarak kabul eder.

peki gerçekten inanmak, inandığını doğru kılar mı? amaç inandıklarımızı gömmek değil elbet. en nihayetinde birinin doğrusu başkalarının da doğrusu olmak zorunda değil. ama inandıklarımız hem kendimiz, hem de başkaları tarafından ne kadar sorgulanabilmiş?
devamını gör...
benim yolum bana doğru hiç yolumdan döner miyim?

(bkz: eğri eğri doğru doğru)
devamını gör...
hayır kılmaz. sadece sizin nezdinizde bir meşruiyet kazandırır.
devamını gör...
bilimin ve mantığın getirdiği bilmek yalnızca inanılan şey uğruna kullanılacak araçtır. bilim insanlara ne yapması gerektiğini anlatamaz, insanlar var etmek isterse bilim buna çok yardımcı olur, yok etmek isterse bilim buna da çok yardımcı olur. insanlar henüz var etmek mi yok etmek mi istediğini çözemedikleri için dünyada sıkıntı çekmek diye bir şey var. bugün çok saçma gelebilir ama insan denen tür bin yıllarca yaşadıkları dönemde kıyameti beklemiş bir tür. o kadar çok beklemiş ki gelmeyince kendileri gitmeye karar vermiş sanırım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"inanmak inandığımız şeyi doğru kılar mı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim