evet sayılır.
bırak bilinçli müdahaleyi tesadüfler bile evrimin içindedir.
devamını gör...
devrime müdahalenin devrim olması şaka mı peki..
devamını gör...
evrime müdahalede insan faktörü mutasyondan geçer ki kendisi işin kök hücresi olduğundan; sorunsal olmaktan elenir.
devamını gör...
insanın bilinç kazanması ile belki bilerek, belki bilmeyerek yaptığı her eylem evrime müdahaledir. yaşamak için minimum gerekli ihtiyacından fazla yaptığı her eylem, avlayarak soyunu kuruttuğu her hayvan, yaşam alanını yok ettiği her tür, tarım yapmak için yok ettiği her orman, yaktığı her kömür, petrol türevleri, ehlileştirdiği her hayvan türü ve kendi evrimine yaptıkları. savaşıp yok ettiği diğer insan türleri, kendi medeniyetine yabancı yok edilen her medeniyet. insan budur. insan savaşır ve yok eder. tüketir. kesinlikle adapte olmaz gittiği her yeri kendisine elverişli hale getirir gücü yettiğince. sonuç olarak evet insanın kendisi evrime başlı başına bir müdahaledir. kitlesel yok oluşlara sebep olan küresel bir felaketiz biz. hani şu dinozorları yok eden meteor benzeri bir türüz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın evrime müdahalesi evrim sayılır mı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim