ramazan samet yılmaz'ın dediği gibi:
“bazılarımız şiirlere, şarkılara, filmlere, kitaplara tutunuyor. sanırım artık insan, tutunamıyor insana”

tanım: yaşadığımız çağdır. insan artık sevilen bir canlı değildir. görülen kötülükler bütün insanlıktan uzak nesnelere veya diğer canlılara duyulan bir sevgiyi ortaya çıkarmıştır.
devamını gör...
insanlar hangi çağda tutunur ki birbirine? şu gök, şu yer bile tutunamıyorken daha.
yerçekimine yenik düşüncelerin havada uçuştuğu günümüzde, tutunmaya değil de ayakta kalmaya çabalar olduk sanki...
belki de bu yüzden tutunamıyor insan, insana.
devamını gör...
ilk insanlar hayatta kalmak için iş bölümü yapmak zorunda kaldı. bu iş bölümü zamanla uzmanlaşma dediğimiz belli işleri diğerlerine kıyasla daha iyi şekilde yapma becerisini getirdi.

toplumsal tabakalaşma da bu uzmanlaşma üzerine kuruldu. her insanın yapamayacağı meslekleri yapanlar toplumda zamanla ayrıcalıklı konuma ulaştı.

bu ayrıcalıklı olma hali eşitsizliği besledi. bir noktadan sonra da insanlar geri dönülmez şekilde ayrıştı. bu ayrışma sonrasında insanın insana olan ihtiyacı da azaldı. bir çok insan kendini üstün gördüğü için sınırlı çevresi içinde bir yaşam sürerek diğerlerini soyutlama yolunu seçti. bunun doğal sonucu da yalnızlaşma olarak kendini gösterdi.
devamını gör...
durum tam olarak bu.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
tutunamıyorlarsa tempo tutsunlar gibi anladım ben. güzelmiş!
devamını gör...
kaygan bir çağdır. sabun bir çağdır. köpük bir çağdır.
devamını gör...
müziğin sesini duymayanlar dans edenleri deli sanıyor misali, o çığlıkları duyarken vicdan azabının sesini bastırmak için şarkı söyleyenler, bir ömür çekeceği acıyı bilseler gemide kalmayı tercih edenlerden olmak isterlerdi düşünüyorum.

(bkz: titanik orkestrası)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın insana tutunamadığı çağ" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim