bataklığın dibine batarken hiç gocunmamak, bilmek nereye gittiğini fakat çıkmak için çabalamamak.

insan için insanlığından olmak, kendine etmek. her şeyi bile bile, nasıl sonlanacağını bile bile hala ısrar etmek, oldurmaya çalışmak. batmak ve batmak..

üstündeki bu ağırlığı ailen için kendin için kaldırmaz iken, aslında ağırlığı olmayan birini ağırlık yapıp hamal olmak. zordur. nolursa olsun hayat kısa. yapma etme demek en basiti. kalp ise en b*ktan organ.
devamını gör...
insanın kendisine olan saygısını yitirmesi aslında benliğini terk etmesidir. bulunduğu durumu, benliğini ve kendi değerini sorgulaması gerekir. bu durumdayken kişiliğiyle karşıt durumlarda bulunabilir ve çevresel faktörlerden normalden daha fazla etkilenir. durumun nedeni birçok faktöre göre değişkenlik gösterebilir..
devamını gör...
az önce artık arkadaşlığını bile hatırlamadığım biri önümüzdeki günlerde olacak sınavına girmem için bana mesaj attı ve kibarca rica etti. ona hayır demeyi çok istedim, beni kullandığını bildiğimi söylemeyi de istedim ama sadece sınav tarihini sordum. şu an sinirden uyuyamıyorum. çok yanlış yapmış gibi hissediyorum, kendimi kendime küstürmüş gibi hissediyorum
devamını gör...
her şeyi kaybet ama onu kaybetme. onu kaybettin mi hiçsin.
kendisine saygısını yitiren kişi kendini reddeder ve kendini tanımayıp istemediği bir hayat ile mutsuzluk içerisinde yitip gider.
kendine saygısı olan insan kendi mutluluğuna odaklanır ve kendini hep nerede görmesi gerektiğini bilir.
devamını gör...
zamanında çevremdeki zorbalar yüzünden yaşadığım durumdur. ne kadar umursamaz olursanız olun, başımızdaki insanlar çalar saat gibi sürekli sizin sevilmeye ve değer görmeye layık biri olmadığınızı söylerse buna inanıyorsunuz. kendimi dünyanın en var olamamış insanı gibi hissederdim. edebiyat yapmaktan hoşlanmam lakin özetlemek istersem, bedenim ruhuma ağır geliyordu diyebilirim. lakin şimdi çocukluğuma bakıp üzülüyorum, bu kadar değersiz insanlar için kendimi hiç olarak kabul edişime üzülüyorum. büyüdüm ve kendimi sevmeyi öğrendim. insanların saf kötülük barındırdığını ve hiçbir zaman kötülüklerinden vazgeçmeyeceğini öğrendim. bunları öğrendiğim gün hayatım değişti. artık ben varım, kabul edenler veya etmeyenlerle ilgilenmiyorum. kendimi kullandırıp dalga meselesi etmiyorum. bazılarına göre artık kötü ve umursamaz biriyim. ama o bazıları hep yanlış düşündü ve hala devam ediyorlar.
devamını gör...
şirazesinin kaydığına işarettir (bkz: hafizanallah)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın kendisine olan saygısını yitirmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim