iş bilmek; genel olarak iş hayatını, özel olarak da faaliyet gösterilen sektörü ve sektörün temel kurallarını tanımaktır.

işçiliği bilmek, ilgili ürün ya da hizmetin tamamlanmış olarak ortaya çıkarılabilmesi için gereken teknik süreçlere ve nitelikli emeğin işleyişine hakim olmaktır.

işi yapabilmekse, yukarıda sayılan bilgilere haiz pek çok rakibin arasından sıyrılıp müşteriye ulaşarak finansal olarak ayakta kalmak ve stabil bir büyüme ya da derinleşme ivmesi yakalamaktır.

bu üçü sık sık birbirine karıştırılır. genelde de üçüncüsünü diğer ikisiyle karıştırırlar. üçü arasında somut ve pratik bir ayrım olduğunu algılayamayan girişimci ya da yöneticiler genel olarak hüsran içerisinde iş bırakıp çalıştıkları alana küser ve "o işler zor işler" diyerek pasif yatırımlara yönelirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"iş bilmek işçilik bilmek işi yapabilmek arasındaki fark" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim