mavi gozlu tipsiz yazar isimli yazar arkadaşımızın ukdesi.

sözlükte 'aşırı kalabalık, yığılma' anlamına gelen sözcüktür.
devamını gör...
arapça zhm kökünden gelir. "aşırı kalabalık, yığılma" anlamına gelen bu kelimeye kaynaklarda ilk olarak saraylı seyf'in 1931 yılında yazdığı gülistan tercümesi'inde rastlamaktayız.
devamını gör...
aylık edebiyat dergisi ismi
devamını gör...
çok kalabalık anlamında olan bir kelime.
devamını gör...
bir zamanlar severek takip ettiğim aylık süreli edebiyat dergisi.

kıyametin kopması ihtimaline karşı aboneliğinin olmaması, şu an hatırlamadığım bir sayısında bana verdiği 'başarısızlık belgesi' ve pek tabi ki bünyesinde barındırdığı bülent parlak ile beni cezbetmiş, ancak sonraları twitter hesabı üzerinden attığı bir tek twitle öyle bir sinirlerimi zıplatmıştır ki kendileriyle tüm irtibatını kestim.

elimde eski sayılar ve bir sürü bülent parlak acısı kaldı.
devamını gör...
kendime izdiham dergisinin ocak - şubat 2014 yılına ait, 54. sayısını almıştım, dergi içeriğinden 2 yazıyı da bitirdim, ben dergileri böyle bir çırpıda bitiremiyorum, buna bazen karikatür dergileri de dahil oluyor. iki yazıyı da çokça sevdim, yazılardan birinin adı "mevzu batmaksa", diğerinin adı da "gülümsemeyin çekmiyorum". ikisi de birbirinden kıymetli içerikler. ancak gülümsemeyin çekmiyorum isimli deneme bana fotoğraflara böyle daha bir farklı bakış açısıyla bakma yetisi kazandırdı diyebilirim, bir sayfalık çokça hoş bir yazıydı, buna dair hatta bir podcast programı da yaptım, spotify ile "ikbal ile biraz biraz" diye aratırsanız eğer programımın 42. bölümünde bu yazıyı okudum, dinlemenizi ve asıl daha da çok bu dergiden bizzat yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"izdiham" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim