aynı zamanda, harika bir fransız elektro pop müzik grubu
devamını gör...
deliliğin daedric prince'i olan sheogorath tarafından, kvach kasabasını kurtaran kahramana verilen bir asadır. eski sahibinin ruhundan bir parça taşımaktadır. garip garip olayları vardır.
devamını gör...
güzel günlerimi anımsatan parçaları vardır benim

devamını gör...
lewis carroll'un 1871' de yayımlanan şiiri. alice in wonderland'in disney stüdyolarından çıkan animasyon filmindeki şu sahnede de kullanılmıştır. ve 1996'da yayımlanan "jack the ripper, light - hearted friend" kitabının yazarı richard wallace, carroll hakkında bu şiiri destek olarak kullandığı çok ilginç bir teori öne sürüyor: carroll aslında viktorya dönemi londrası'nın o ünlü fahişe katili.

wallace, kanıt olarak da carroll'un özellikle jabberwocky'de yazdığı bazı bölümleri gösteriyor. bu bölümlerde, karındeşen'in suçlarını ayrıntısıyla anlatan anagramlar bulunduğunu da iddia ediyor. jabberwocky'nin açılış mısraları şu şekilde:

"twas brillig, and the slithy toves
did gyre and gimble in the wabe:
all mimsy were the borogoves,
and the mome raths outgrabe."

harflerin yeri değiştiğinde ise ortaya şu çıkıyor:

"bet i beat my glands til,
with hand-sword i slay the evil gender,
a slimey theme; borrow gloves,
and masturbate the hog more!"

çevirisi de şu şekilde;

"bahse varım, döverim erbezlerimi,
ta ki kılıçla yok edene dek şeytani cinsi.
rezil bir konu, ödünç al eldiveni,
daha da mastürbasyon domuza."

schnakenberg'in dediği gibi, domuz mastürbasyonunun karındeşen jack ile ilgisini bilen yok. ayrıca wallace, yaptığı diğer anagramlarda hata olabileceğini, ve fahişe cinayetleri esnasında carroll'un londra'da bulunmuyor olabileceğini de kabul ediyor. öte yandan anagramlar, kelime bilgisi ve hayal gücü sayesinde bir yazı, istenilen bir başka yazıya da dönüşebilir. carroll biyografisi yazarlarından biri wallace'ın bu teorisine şu şekilde karşılık vermiş: "ben şu anda winnie the pooh'dan bir cümle üzerinde oynayarak christopher robin'in bile karındeşen jack olduğunu öne sürebilirim."

carroll'un yaşamında, jabberwocky haricinde wallace'ın bunu düşünmesini destekleyecek ögeler de bulunuyor. alice in wonderland' in basımından itibaren onun pedofili olduğuna dair iddialar ortaya atılmaya başlanmıştı. carroll'un, kitabın ilham kaynağı alice lidell isimli kız çocuğuyla belki de gereğinden fazla olarak değerlendirilebilecek bir ilişkisi vardı ve 1863'de aniden kesildi. ayrıca genç kızların açıkça cinselliği düşündürmese bile, kısmi çıplaklık içeren pozlarını çektiği gibi bir gerçek de var. ve de carroll, günlüklerinde 1880 yılında sonlandırdığı bu fotoğraf tutkusuyla ilişkilendirdiği günahları ve pişmanlıkları olduğundan bahsediyor, ve suçluluk duyduğu konularla ilgili detayları da vermiyordu. acaba fotoğraf çekmekten fazlasını mı yapıyordu? öte yandan biyografi yazarları onu willy wonka tipinde, çocukları kendisine çeken ve hayran bırakan ama onları istismar etmeyen biri olarak tanımlıyor. ve ne pedofili konusunda, ne de jabberwocky'den yola çıkılarak ortaya atılan karındeşen vakasında carroll'u şüpheye mahal vermeden suçlu ilan edecek herhangi bir delil var. yine schnakenberg'in dediği gibi, gerçeği yalnızca beyaz tavşan biliyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim