en güzel kahvelerin adresidir.
devamını gör...
benim değerlendirmelerimde* en güzel filtre kahve markalarından biridir.
yaklaşık 10 yıldır, belki daha da uzun zamandır her sabah saat 10'da masamda mesai arkadaşımdır. özellikle fruhstuck (breakfast brew) veya prasident ürünlerini tercih edebilirsiniz, pişman etmez.

bana asıl ilginç gelen markanın "osmanlı fesi takan çocuk" şeklindeki logosu ve hikayesidir ki,
tüm dünyada "türk kahvesi" diye anılan bir pişirme tekniğimiz olmasına rağmen, kahvede bir dünya markası çıkarmamış olmamızı yüzümüze vuruyor adeta.
markanın hikayesinin, julius meinl kuzey amerika genel müdürü natalie berg tarafından şu şekilde anlatıldığını okumuştum:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

"viyana kapılarına dayanan osmanlı ordusu geri dönmek zorunda kalınca getirdiği gıda ve çadırları da burada bırakır. osmanlı ordusu içine sızmış georg kolschitzky isimli casusa bırakılan malzemelerden ne istendiği sorulur.
osmanlı kültürünü yakından bilen casus, hayvan yemi sanılan yeşil çekirdek dolu yüzlerce çuvalı ister.
çuvallardakinin kahve çekirdeği olduğunu bilen georg kolschitzky, viyana’ya gider ve ilk kahve dükkanını açar.
kahve işine adım atan meinl ailesi türklere olan minnettarlıklarının simgesi olarak logolarında fes takmış küçük bir çocuğu kullanırlar.
çocuk seçmelerinin sebebi dostça bir yaklaşımın belirtisidir.
dünyaca ünlü julius meinl kahve hikayesi bu şekilde günümüze kadar devam ediyor.
"
bu olay, amerika’da yayımlanan chicago sun-times gazetesine demeç veren julius meinl yöneticisi natalie berg den alınmıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"julius meinl" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim