drama / yerli
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

enfes bir filmdir.
oyuncu kadrosu zaten söyleyecek söz yoktur.
kenan imirzalıoğlu ve şener şen muhteşem oyunculuk performansı sergilemiştir.
ama filmin en iyi oyuncusu değerli rasim öztekin (sürmeli).
izlenmesi gerekir.
devamını gör...
ibne yerine konulan, adamdan sayılmayan sürmelinin en ala adamlara taş çıkardığı filmdir. kabadayı kesilenler bülbül olurken müthiş karakteriyle kendine hayran bırakmıştır beni. bu arada rasim oztekin gerçekten acayip iyi oynanmış ibne rolünü*. şener şen'e zaten hayranım. guzel film izlenir.
devamını gör...
2000'li yıllarda vizyona giren en sağlam filmlerden biriydi. falsosu olan tek bir oyuncu dahi yoktu. yine o yılların favori genç oyuncusu ismail hacıoğlu'nun da harikalar yarattığı, 15-20 sene içerisinde kült olarak sayılabilecek filmidir.
devamını gör...
kadrosunda şener şen, kenan imirzalıoğlu, ruhi sarı ismail hacıoğlu, rasim öztekin, aslı tandoğan'ın oynadığı filmdir. filmde fakir fukara dostu eski bir kabadayı olan ali osman (bkz: şener şen), yıllar sonra gayrimeşu olunu korumak için başından geçen olayları anlatır film. filmde pis işlere, mafyaya giren insanların çok da isteyerek değil de buna mecbur olduklar için girdiklerini ama bunu değiştirmelerinin kendi ellerinde de olabileceğini anlatmak istediklerini düşünüyorum.
devamını gör...
filmi henüz yeni yeni izleyip bitirdim, sizlere "kendi adıma" taptaze bitirilmiş olan keyifli bir filmin incelemesini sunmak istiyorum. filmlere ve dizilere dair tanımlarımı okuyanlar bilirler ki mümkün oldukça tat kaçıran, keyif bozan, yani genel kullanımıyla spoiler sunmamaya özen gösteririm. ben genelde bir filmi izlemeden önce tanıtımlarına dahi çok az bakarım. o sebeple de hikayeden bahsetmeyi çok sevmiyorum.

şimdi bu filmin başrol koltuğunda şener şen bulunmakta, şimdi şener şen birçok filminde hemen hemen hangi role girse o rolü mükemmel oynuyor. ancak bu filmde kabadayı rolünü, bir yandan da hasta rolünü öyle güzel oynamış ki, yani onu izlerken, en azından onun sahnelerinde böyle kendimi gerçek bir kabadayının belgeselinde gibi hissediyordum. sözleri, tavırları. sahnedeki ruh hali, mükemmel bir oyuncu. hani şimdiki oyuncular gibi, örneğin sert adamsa her yerde sert, hiç gülmez bir tip değil. yerine göre güler, yerine göre sertleşir, yerine göre mantıklı hareket eder. zira yaşını almış bir kabadayı olarak, artık daha mantıklı hareketler sergilemesi gereklidir ki bu da onu güzel şekilde sergiler. bu sebeple filmi yalnızca şener sen'in sahneleri için dahi izleyebilirsiniz, ki filmde zaten sahneleri bolca mevcut.

şener şen'den sonra filmde en çok kimi beğendiğimi sorarsanız ben açıkçası sürmeli karakterini oynayan rasim öztekin'i beğendim. filmde eşcinsel ve şener şen'in oynadığı ali osman karakteriyle eski tarihten bu yana yakın olan birini canlandırıyor. eski bir dost, kardeş, ya da sürmelinin dizideki deyimiyle babası gibi gördüğü biri ali osman. oldukça yakınlar. eşcinsel bir karakter ama filmdeki rolü, ağırlığı ve özellikle bir sahne var ki, o sahnede gerçekten, eski kabadayı olan kişi ve kişilerden çok daha 'baba' karakter olduğunu, çok daha yakın bir 'dost' olduğunu gösterdi sürmeli. rasim öztekin, huzur içinde yatsın, gerçekten o da şener şen gibi oynadığı rolün hakkını veren bir oyuncu.

kenan imirzalıoğlu da bu filmde devran karakterini canlandırıyor. filmde kötü rolde. aslında filmde de nasıl desem, evet kötü bir karakter ancak içten içe bir aslında nasıl denir "delikanlı" geçinme durumu var. fakat zamanında girdiği işler nedeniyle, çalıştığı insanlar sebebiyle bir şekilde kötü işlerden çıkamamış, battıkça batmış biri. her filmde kötü karaktere çokça yüklenilir belki ama, bu filmde kenan imirzalıoğlu'nun sahnelerini tarafsız şekilde izlerseniz, kötü karakter olmsının ardında nedenler var. yani tabi kişinin iyi yahut kötü bir insan olacağı yapacağı eylemler sonucu belirleniyor ancak ben bu filmde kenan imirzalıoğlu'nu tamamen kötü görmekten ziyade, iyi bir kötü olarak gördüm. bir şekilde bir kadına olan sevgisinden kaynaklı olan kötü eylemler. her ne kadar onaylamasam da.

biraz da ismail hacıoğlu'na değinmek istiyorum. murat isimli karakteri canlandırıyor. ismail hacıoğlu'nu şu sahnede çok çok mükemmel bir performans sergiledi diye söylesem belki filmin sonlarına doğru diyebilirim. yani filmin bütününe bakarsak ismail hacıoğlu var diye izleyecekseniz izlenecek bir film değil onu baştan belirteyim. ismail hacıoğlu'nu çokça severim, hatta geçenlerde sınav filminin tanımında kendisini bolca övdüm diye hatırlıyorum. ancak gerçekçi bakmak gerekir ki, bana göre bu filmde ilk üç içinde bulunamaz.

filmde adı sürmeli'den sonra en çok duyulan isimlerden biri de karaca. karaca adeta filmin çıktığı yıllar içten içe acaba bir "karaca" reklamı mı yapmaya çalışmış anlamadım. sponsorlar arasında var mı bilmiyorum, ne alaka diyecek olabilirsiniz belki ama gerçekten çokça geçiyor şu "karaca"ismi. bir de yani neden özellikle karaca, başka isimler varken neden o isim anlamadım. sponsorluk durumu vardır ya da yoktur, ancak isim olarak bile bir şekilde geçmesi, belki de o dönem karaca markasına bir artı etki oluşturmuş olabilir neyse, bu sadece küçük bir düşünce. karaca karakterini canlandıran aslı tandoğan filmde nasıldı derseniz, filmdeki bir sahnesi var, yani spoiler vermemek için söylemeyeceğim ama ben gerçekten beğenemedim. hani evet neticede bir oyunculuk deneyimim yok fakat bir şekilde seyir zevkinden de anlayan biri olarak. hani oyunculukta şurada iyiydi diyebileceğim en azından benim bir sahne dahi olmadı. filmde olaylar bir şekilde kendisi üzerinden dönen ancak kendisi pek de filmde olmayan karakter, daha doğrusu var da yok. oluyor da olamıyor gibi, neyse işte.

filmde keyifli bulduğum sahneler çokça mevcut. ali osman'ın yani şener şen'in murat isimli karakterle konuştuğu sahnedeki diyaloğu çok iyiydi, kendisine mafya denildikten sonraki tavrı, çıkışı bence olaydı. kenan imirzalıoğlu ile olan sahnesi, sahneleri de çok iyiydi. filmi genel olarak kurtaran şener şen ve rasim öztekin diyebilirim. sonrasında kenan imirzalıoğlu ve diğerleri diye nitelendirebiliriz diye düşünüyorum. kenan imirzalıoğlu var diye izleyecek olanlar da hadi bir nebze izleyebilirler. bu film bir karakter üzerinden izlenecekse bu ali osman karakteridir. bir oyuncu üzerinden izlenecekse o da ali osman karakterini oynayan şener şen'dir.

izlememiş olup da izleyecek olanlara iyi seyirler diliyorum, bambaşka bir film tanımı altında buluşmak arzusuyla.

saygılarımla.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kabadayı (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim