kadının her şeyini tehdit olarak algılayan, nasıl güleceğine bile karışan, sınırlayan, kategorize eden toplumun, cinsiyetçiğin suyunu çıkarttığı noktadır.
kimi kültürlerde kadının yüksek sesle gülmesi ayıp kabul edilir. namuslu kadın ancak sessizce gülümseyebilir.
kimi kültürlerse bunu bir adım daha öteye götürür. gülümsemek bile yasaktır. anadolunun kimi köylerinde, afganistan ve pakistan'da kadınlar ve kız çocukları gülümserken bile ağızlarını başörtüsüyle kapatırlar.
bu kültürlerde gülmek ve gülümsemek bile yasaktır kadına. bu kurallara karşı verilecek en iyi cevap kahkahalarla gülmektir.
gülerken ağzını kapatan kız çocuğu
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
aynen kanka öyledir gülemeyiz
devamını gör...
niye erkekler gülebilir de kadınlar niye gulemiyo pekala kadinlarda istediklerini yapmakta özgür
devamını gör...
niye ayet mi var? çok takıyorsunuz bizi ya kahkaha da atarız etek te giyeriz şort da giyeriz bu diğerlerini hiç ilgilendirmez.
devamını gör...
bir yobaz düşüncesi.
devamını gör...
alüminyumuna bile koyar. gülmek ömür uzatan bir eylemdir, herkes istediği şekilde, canı isterse anıra anıra bile gülebilir.
devamını gör...
gülmenin ne gibi bir zararı olabilir gerçekten merak ediyorum. dışarı çıkıcağın saate, giyiceğine, hareketlerine ve arkadaşlarına dikkat et. onu yaparsan şöylesin, bunu yaparsan böylesin. robot gibi hissediyorum.
devamını gör...
gulumsemek bir ihtiyactir..kahkahalar patlatin.
devamını gör...
son osmanlı olan neslişah'ın, murat bardakçı tarafından yazılan kitabında saraylı olmanın bir kaidesi olarak geçen durum.
saraylı olan gülemiyor ama ben köylü olduğum için basabilirim kahkahayı en seslisinden. neşem geçsin de mi?
hah hah ha*.
devamını gör...
eşimin, kız kardeşimin, bayan arkadaşımın, etraftakileri dönüp baktıracak kadar dikkat çekici bir şekilde gülmeleri beni rahatsız eder, biz bizeyken sorun yok, hata yeter greenland öldük diyene kadar ben güldürürüm genelde.
devamını gör...
insan insanı rahat bıraksa ne güzel olacak dünya.
devamını gör...
bir gülmemize karışmamıştınız yahu! çekin o pis zihniyetinizi cağnım kadınların üzerinden. kadın onu yapmaz ,kadın bunu yapmaz. sanane be dangalak. kahkahalar patlatın kızlar, evet evet koro halinde

ha ha hahh haah hhaaa
devamını gör...
"canımı sıkmayın benim yahahahahaha"

-eyluling.

sabah sabah yine fetva. gülmek devrimci bir eylemdir. gülünüz.
devamını gör...
kadınlar olarak yüksek sesle güldüğümüz söylem.
devamını gör...
ben eşimin kahkahasına aşık olmuştum. ki hala onu güldürebildiğim her an hayatımın en mutlu anları arasında.

bir kadının gülmesi, kahkaha atması bence anlayan için bir deniz feneri niteliğinde.
devamını gör...
üstteki 1-2 eleman kendini "zeki" zannediyor. evet zekiler, öyle zekiler ki bunu bile dine bağlayacak kadar nikolay tesloşlar. yakında sözlüğün ilk engellerini atacağım, eleştiri de kaldıırım ama eleştirinin zekasızına tahammülüm yok. küfretse o bile daha entelektüel ve daha zekice. ad hominem, strawmaan fallacy'ler adamı tüketiyor lakin. ateizm, deizm, agnostizm ve tüm türevleri bile mantık istiyor be kardeş.

her neyse konumuza gelirsek ; daha da yüksek sesle gülün sevgili kadınlar. çünkü hem gülmek devrimci ve güzel bir eylemdir. hem de gülmek iyidir, güzeldir, güzelleştirir.

gülümsemek psikolojik olarak duyan da bile eğer "manik depresif" değilse "ulan neye gülüyor bunlar ehehe" diyip merak uyandırır en başta bir kere.

bir de salın abicim be kadınları ;

yok kadın bunu yapamaz, onu yapmaz, şunu yapamaz, erkek halimde bana baygınlık geldi. siz allah mısınız oğlum? size ne lan, size ne? ölüp gideceğiz ulan. neyi bu kadar önem aftediyorsunuz kendinize de millete ne yapacağını söyleme hadsizliğine çıkabiliyorsunuz? kimsiniz oğlum siz? arka sıra bana bak valla aduket'i yapıştırırım.

hepimiz öleceğiz lan öleceğiz? az salın insanları ve kadınları.

ne yaptıklarına, gülüp gülmediklerine, kahkaha atıp atmadıklarına, kiminle yaşadıklarına, kiminle seviştiklerine, ne giyip giymediklerine, ne yiyip yemediklerine, ne dinleyip dinlemediklerine karışmayın be kardeşim. herkes kendi özgürlüğünde mutlu olsun ve evet, çocuklar gülsün, sonra da kadınlar gülsün, hem de en yüksek sesle, inadına ve inadına.
devamını gör...
kim demiş.kadin istediğini yapar giyer gezer güler.kimsede buna karışamaz.cahil düşüncelerinizi kendinize saklayın.
devamını gör...
aklıma miko ile yaptığımız kimsin sen radyo programını getiren başlık.
ne gülmüştüm.
devamını gör...
“yine hangi sözde hacı hoca şeyhin sıçmığı” diyerek girdiğim başlık.
devamını gör...
hadi kadınlar başlığa;

(bkz: sözlük yazarlarının horlama sesleri)
pardon
(bkz: sözlük yazarlarının orgazm sesleri)

protesto edin.haykirin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kadın yüksek sesle gülmez" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim