twitter’da 8 mart dünya kadınlar gününe istinaden kadına şiddetin önüne geçilmesi için açılmış ve şu ana kadar 1.4 milyon tweet atılmış hashtag.

adaleti sosyal medya da arıyor olmamız biraz hüzünlendiriyor. hashtag altında pek çok şiddet haberini görebilirsiniz.
devamını gör...
twitter yönetiyor bizi.
merak ediyorum bu twiti twitleyen ama öfkesini gemleyemeyen çirkinleşen bazı erkek kısmısı o an ne hissediyor. ne biçim adamlar var diyor mu? kadınlara el kalkar mı diyor mu?
eve gidince de
senin gibi kadınlar insanı çıldırtır diyor mu?
twitter ruh hali çelişki dolu adamlarla dolu.
devamını gör...
gündemimizi twitter'ın yönetmesi. bir şirketin ne kadar güçlü olduğunun göstergesi.
devamını gör...
#kadınaerkeğeçocuğahayvanaşiddetehayır.
devamını gör...
şiddetin her türlüsüne karşıyım ama günün birinde bir kadını bir erkeği evire çevire döverken görürsem müdahale etmeyeceğim... içimin yağları eriye eriye izleyeceğim. her kadın cinayetinde insanlığımdan utandım. kadınları korumak bu kadar mı zor? neden cezalar ağırlaştırılmıyor. neden kadınlar korunmuyor?
desteklediğim hashtagdir.
devamını gör...
8 mart dünya emekçi kadınlar gününü zerre anlamayan kitlenin ön plana çıkardığıdır. 8 mart dediğin kadının eşit şartlarda çalışabilmek uğruna verdiği mücadeleyi anlatır; kadını aciz, zavallı biriymiş veya adeta savunmasız bir çocukmuş gibi şiddete karşı koruyup üstenci bir tavırla kollamayı değil.

kadına mağdur, kurban, zavallı rolü biçip kendilerini de kadınların kurtarıcısı gibi görenler, bu şiddeti bilinçsizce besliyordur olsa olsa. önce eşit olduğunuzu bir kabul edin azizim!
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kadına şiddete hayır demek yeterli bir tanım değil, şiddete hayır. bu başlıkların altına kadına şiddete hayır yazmak, şiddete hayır yazmak ile bitecekse sayfalar dolusu yazabilirim ama maalesef bu bir ütopya... şiddete meyilli çocuklar yetiştirmemek için öncelikle kendimiz iyi rol modeller olmalıyız belki burdan, kendimizden başlayabiliriz.
devamını gör...
"bir toplum erkek ve kadın denen iki cinsten meydana gelir. mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin.
bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlara karşı ihmal ve kusurdur.
ey kahraman türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın"
mustafa kemal atatürk.
devamını gör...
söylemekten bıktığımız cümle...
birileri düşüncelerime tercüman olmuş, ben susayım o konuşsun...buradan
devamını gör...
hergün bir vesile ile gündemde tutulan başlık. samsun da yaşanan olayı köpürterek 8 mart ı daha coşkulu kutlamış olduk. yerli ve milli basınımız ve yersiz, yurtsuz ne olduğu belli olmayan siyasilerimizin ortak payda da buluştuğu başlık ifadesinide ekleyelim
devamını gör...
sizi büyüten kadınları unutuyorsunuz.
devamını gör...
şiddetin hiç bir türlüsü kabul edilemez ancak sizden fiziksel olarak daha güçsüz insanlara yapılan şiddet asla kabul edilemez bu ne insanlığa sığar ne de mertliğe yakışır.
devamını gör...
kadına şiddet bedeviliktir. islam dini kadınlara önem vermektedir. kadınların sadece bir günü değil onların her günü güzel, mutlu, huzurlu olmalıdır.
devamını gör...
verdiğimiz en büyük savaş ve gittikçe de kaybediyoruz. gün gelsin, devran dönsün, dünya değişsin.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim