dünya klasikleri / hikaye-öykü / edebiyat
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir louisa may alcott kitabıdır.

bu kitap can yayınları kısa klasikler dizisinden çıkmış kitaplardan biridir. aslında kitap yazarın küçük kadınlar ve iyi eşler isimli kitaplarındaki bazı bölümlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. bu da can yayınları kısa klasikler dizisinin biraz saçmalama eğiliminde olduğunu gösterir aslında.

kitapta birbirlerinden hem fiziksel hem de karakter olarak oldukça farklı olan dört kız kardeşin hikayesi anlatılır. anneleri sevgi dolu bir hristiyan, babaları ise ülkeleri için mücadele etmek üzere ilerleyen yaşına rağmen rahip olarak savaşa gitmiş bir adamdır.

dört kız kardeş de birbirlerinden farklı olmalarına, ara sıra ciddi çatışmalar yaşamalarına rağmen iyi birer küçük kadın olmak için ellerinden geleni yaparlar. babalarının cepheden gönderdiği mektup ve annelerinin daima gülen yüzü onları böyle davranmaya yönlendirir. kızlar örgü örüp iyi küçük kadınlar olmak için uğraşır.

açıkçası yazıldığı zamanı göz önüne alsam da kitabı pek beğenemedim. sanki hristiyan kadınlar için el kitabı havası vardı kitapta. yine de yazarın anlatım gücünün çok yüksek olduğunu itiraf etmek zorundayım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kız kardeşler (kitap)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim