özellikle de türk toplumunun iliklerine kadar işlemiş olan ezberdir.

bir erkek muhakkak evlenmelidir. yuva kurmalıdır. eşi olmalıdır. baba olmalıdır. sanki bunlar erkekliğin esasları gibi bir kuraldır.
halbuki ne koca olmak ne de baba olmak bir erkeğin gerçekleştirmesi gereken görevler filan değildir.

anne olmayan kadın, baba olmayan adam...
bunlar hep cahillere göre bir eksikliktir. hayattaki en önemli şey onlara göre bunlardır.
devamını gör...
(bkz: eksik etek)
devamını gör...
ana ve karı ilede anlaşılabilir
devamını gör...
erkeğin aslında savaşçı olduğu gerçeği ile çelişmektedir.

romantik aşk, aile kurmak, çocuk peydahlamak falan... bunlar 19. yüzyılda tohumları atılan ve ürünleri daha çok 20. yüzyılda alınan burjuva anlatıları.

kapitalizm ve modernite öncesinde aşk çok seyrekti. soylular dahil, sıradan insanlar zaten dümdüz davardı. aşık olanlar da genellikle birbirlerine kavuşamazdı zaten, onca türkü ve şiir var bunlara dair. "ben sevdim eller aldı" falan filan. sadece anadolu'da değil, durum batı coğrafyalarında da böyledir. sen seversin, sevdiğin de seni sever ama parası pulu olan makam sahibi senyör, kızı zorla nikahına alır. sen de türküsünü yakarsın. biz de yıllar sonra dinleriz.

modernite öncesindeki tarım toplumuna kıyasla kentlerdeki işçi yığınlarının evlenip çocuk yapması lazımdı ve kendiliğinden gelişen aşk meşk kıvılcımlarını burjuvazi aldı, alladı pulladı, edebiyatını bu kesimlere sattı. çünkü kentlerdeki alt sınıfların da bir şekilde çocuk peydahlaması gerekiyordu.

günümüzde ise insan emeğine duyulan ihtiyaç azalıyor. insanlara duyulan ihtiyaç da öyle. evlenip aile kurup çocuk yapmak, eğer milyarder değilseniz cazip değil.

erkeği erkek yapan şey, her zaman "savaşçı" olmasıdır bunu son olarak belirtelim.
devamını gör...
bırakın beniii eksik halimlee.
devamını gör...
evlenmeyeni adam yerine koymayan insanlar var. neymiş o saygınlık, ağırlık evlilikle gelirmiş. kadınlar için de yirmi beşten sonra evde kaldın manipülesi başlıyor.
tv programlarına konu olan, haberlere çıkan evli çiftlere bir bakın. bunlar uzak derseniz kendi akrabalarınıza bakın. ben pek saygınlık görmüyorum.
devamını gör...
dünyaya üremeye gelmedin, neye inanıyorsan ? o seni dünyaya çocuk yap diye yollamadı.
önce dünyada ki vazifenin ne olduğunu anla, sonra ne yapacağına zaten kendin karar verirsin
analar babalar hep çocuk ister, torun ister, onların derdi başka
adam edemeyeceğin çocuk dahil, hiç bir şeye sahip olma.
devamını gör...
bişey diyeyim mi? yaklaş yaklaş... kapat kamerayı... s.imde değil inan.
devamını gör...
yemezler yavrum.
bir şekilde böyle gazlarla erkekleri kafesleyip nikah masasına oturtmaya çalışıyorlar. yemeyin bu numaraları beyler.
bir erkeğin en büyük serveti nüfustaki bekar yazısıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"koca ve baba olmayan erkeğin eksik erkek olduğu ezberi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim